Hvad skal jeg spørge om?

caitlinmoran-2

Caitlin Moran – Kvinden bag bogen “How To Be A Woman”, kommer til Danmark den 17. september. Jeg er vild med hendes bog – den er hårdtslående, blid og stiller spørgsmålstegn ved en masse konventioner om det at være kvinde. Jeg har været fordybet i bogen og læst den to gange, og hvis du ikke allerede har læst den, så skynd dig. Nu er der så sket det fantastiske, at jeg har fået en halv time til at stille hende spørgsmål når hun kommet til København og holder foredrag i Den Sorte Diamant den 17. sepember (der er stadig billetter!)

MEN:

HVAD SKAL JEG SPØRGE HENDE OM?

caitlinmoranquotation1

7 kommentarer

  1. Vil du bede om et tip til, hvordan jeg approacher mine mange ellers seje, kloge og højtuddannede veninder, der synes feminisme er underligt og overhovedet ikke noget for dem (eller deres ansvar). Jeg veksler mellem, at de gør mig målløs, provokeret og helt træt på mit køns vegne. Hvad gør jeg?

  2. Caitlin er AWESOME! Og sjov. Og en modig dame. Jeg havde også tænkt på nogle spørgsmål i retning af dem Suzette og Mette stiller (hvad kan vi lære de kommende generationer af drenge og piger, så de ikke alle ender som deltagere i fremtidens pendant til Paradise Hotel, og hvordan gør vi feminisme sexet, vedkommende og spiseligt i stedet for outdated og overflødigt?). Herudover: Hvad ser hun som den største udfordring for feminismen netop nu? Og hvad gør vi ved det (bare kort!)? Og er der noget, hun virkelig markant har ændret holdning til af en eller anden (spændende) grund? På et mere personligt plan: Når min mand i stedet for at lappe min cykel, insisterer på at lære mig selv at lappe den, er han så feministisk, fordi han gør mig uafhængig af ham, eller er han bare doven, fordi han så slipper for at hjælpe mig en anden gang?
    Hvor vil man kunne læse/se interviewet?

  3. Kære Alle – jeg tager jeres gode (!) spørgsmål med, og lægger svarene op her. Skriv endelig hvis I kommer på mere! KH J

  4. Hvordan får vi ligeløn? I Danmark har vi lovgivning og et om end begrænset politisk fokus på problemet, alligevel rykker lønforskelle sig ikke. I den almene befolkning anses det ikke som et problem – hvordan flytter vi diskussionen, så den vedkommer alle? Hendes syn på: prostitution, hvordan gøres omsorgsfag interessante for mænd? Øremærkning af barsel til mænd? Hvorfor måles kvinder i politik med en anden målestok end mænd, og hvad kan der gøres?Jeg kan desværre ikke selv komme, så et fyldigt referat på bloggen vil være super. Kh T

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *