Sommerforventninger del 3: Mere Glimmer & Faste Bryster

Jane_Russell.preview

I denne uge har jeg for første gang (tror jeg) nogensinde et tema på bloggen. Det kommer sig af at jeg oplever at sommeren for mange af os er et tidspunkt, hvor vi retter ind og giver vores drømme lov til at fylde – hvor vi synes der er ting, vi skal nå, nå at føle, tænke over, mærke, og fordi vi er mange der er på vej tilbage på arbejde, tænkte jeg at det var netop de sommerforventninger, vi kunne tale lidt om i denne uge…

I dag er det Glimmeronsdag.

Glimmeronsdag er en fælles begivenhed på Instagram, som vi startede fordi det var koldt, det var vinter, og verden var grum og mørk. Trine skrev engang dette fantastiske indlæg om glimmeronsdag, og jeg er så enig med hende i at glimmer er for os, der voksede op i træsko, og i at glimmer handler om kvindelighed. For det handler om kvindelighed, om den anden side af livet, som arbejdshest, mor og generelt pligtopfyldende type. Om at der er fest og glimmer i hverdagen og om at vi ikke kan undvære netop det. Sommeren handler om fest, nærhed, samvær, lange lyse nætter, men måske er noget af det sommeren skal lære os, at trække glimmeret og nærværet med ind i vinteren.

Og så er der den anden side af det. Den der kvindelighed. I en tid, som hylder den pureste ungdom, hvor vi skal / vil / overvejer at komme til at ligne unge piger med faste bryster (og hvor nye bryster i årevist har været stærkt efterspurgte), piger, der er umærkede af livet, og hvor tøjet ofte understreger de lange smalle drengekroppe, er det vidunderligt at give sig selv lov til at se på den seksualitet og sensualitet verden engang hyldede: Stærke kvinder (ikke piger), med faste blikke og klare intensioner. Og så en lille fjer på. Glimmeridoler.

tumblr_m3euatCzRj1qa70eyo1_r1_500

 

1 kommentar

  1. enig 🙂 og ang de billeder det var dengang kvinder var kvinder især filmstjerner smukke kvinder med glimmer på 🙂

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *