Benene op! Ferie med krøller og søskende

foto-358

Ferie er godt for rigtigt mange ting. Det er vigtigt at komme ned i gear sammen, er jeg overbevist om, men det er også vigtigt for mig at bruge ferien til at komme i tanke om, hvad der er skønt ved hverdagen. For mit vedkommende har jeg nu været væk fra mit arbejde i fire dage – og jeg savner det satme allerede. jeg er klar over at jeg er privilegeret, og det værdsætter jeg. Det gør så tilgengæld ikke at jeg IKKE nyder ferie – tværtimod, for min ferie er ikke en tiltrængt pause fra en hverdag, jeg trænger til at komme væk fra – men en form for add-on. Det er så dejligt at være helt tætte med ungerne, og de sidste dage har vi været på besøg i to forskellige sommerhuse  bragende sol. Børnene har forskellige behov; Elias er fem og skal løbes af og der skal være tid til at falde i staver sammen med ham, og føre lange samtaler om hvornår ens hjerte holder op med at slå, om døden, om livet, om kærligheden og om, hvordan det føles for mig at være den eneste “pige” i familien… Sofus har ikke brug for det samme tempo, og tingene bliver hurtigt for mange og for meget – når vinden blæser krøllerne rundt på hovedet for eksempel, især mens man sveder og ikke kan finde Bumle…

foto-357

Så behovene er forskellige når man er næsten to og når man er næsten 5,5 – men alligevel kan de finde hinanden. Især når vi voksne lader dem være, intet arrangerer og ikke har for mange planer. Og når man så sidder med benene oppe og ungerne længe oppe uden at kæmpe for at få dem i seng, men med et glas kølig hvidvin og denne udsigt, så er der ikke meget mere at bede om.

foto-359

3 Comments
Previous Post
Next Post