Om ansvar for succes & forældre-stress

foto-314

Når den her Nutning bliver voksen ønsker jeg for ham at han får et godt og lykkeligt liv. Min rolle i det, er at sørge for at han og hans storebror har de nødvendige muligheder.

Der gik en prås op for mig denne weekend: Måske skyldes noget af al den stress og jag hen mod perfektionisme og total kontrol, så mange i den generation jeg er del af, stresser over, at vi tror vi har det fulde ansvar for vores børns succes.

Det er ikke mig, der er særlig klog, men Weekendavisen. De bragte nemlig i weekendens udgave en anmeldelse af en amerikansk bog, der opfordrer til at forældre giver lidt slip på deres børn, og prøver noget der til forveksling ligner den måde vi opdrager på i Danmark.

I slutningen af teksten står der:

“Vi elsker vores børn så meget, at det er skræmmende at acceptere at deres fremtid til dels bare er et resultat af tilfældigheder.”

Den kontrol vi ønsker (hvis man gør det), findes ikke. Vi kan være dygtige til at sørge for omsorg, kærlighed, nærhed og muligheder, men vi har ikke det endelige ansvar for om vores børn senere i livet evner at gribe dem. Vi har dem kun til låns, de børn, tror jeg.

6 Comments
Previous Post
Next Post