Farvel til en tro følgesvend

I går blev Elias fire, og i nat var den første nat i hans liv uden en sut.

Jaja, jeg ved godt at du skal stoppe et år eller to før, men hos os blev det ikke til et tidligt farvel.

I stedet blev farvellet til den sidste baby-markør udskudt til Elias fireårsfødselsdag. Vi har talt om det i ugerne op til, vi har lyttet til Elias bekymringer, og vi har været konsekvente omkring datoen. Og i nat var det så farvel. Ikke uden en lille kamp, en tåre, og ikke uden store overvejelser.Elias spurgte for eksempel, om han var nødt til at flytte hen til en anden dame? Fordi vi har talt om (foranlediget af Elias), hvad der sker når man bliver voksen, og hvor man så bor henne. Elias har lovet at han ikke flytter, selvom han bliver ligeså høj som sin far.

16 kommentarer

 1. Åhr altså, hvor er han sød. Jeg holdte også først op med at bruge sut på min 4 års fødselsdag, hvor jeg selv smed sutten ud. Jeg mindes det ikke som noget dramatisk, så mon ikke også Elias hurtig bliver vant til sin “nye livsstil”… Og tillykke med ham forøvrigt 🙂
  Kh Caroline

 2. Her er sutterne blevet smidt idag, efter begge unger (knap 3 år knap 4 år) var ved tandlægen idag. Er spændt på hvordan det skal forløbe…

 3. Tillykke med Elias!
  Og hvor er han sød og tænksom. Vi skal også snart til tandlægen med vores sutteglade datter – er spændt på “dommen”, og om det betyder nul sut…

 4. Tillykke med ham – og dejligt han ikke lige flytter foreløbigt 😉

  Her smed Magne sin “sidste” sut ud, da han fik bidt hul i den, ca en måned får han fyldte 3 (jeg havde gemt 2 andre hvis panikken skulle sprede sig om natten, da vi ikke havde nået at tale med ham om det på forhånd) det gik super, overhovedet ingen problemer – så nu bliver det spændende om et års tid når det bliver lillesøsters tur, hun er nemlig væsentligt mere bundet af sin sut, end storebror 🙂

 5. Åh nej. Jeg husker det som var det i går. Solgte min sut – eller nå ja; håndfuld sutter – til min farfar på min 4-års fødselsdag efter benhårde forhandlinger. Manner en dum beslutning
  Det bliver heldigvis hurtigt nemmere at undvære dem 🙂

 6. Hvor er det bare en dejlig og betænksom lille fyr I har jer der 🙂

  Jeg kan selv huske lignende tanker fra min barndom, eksempelvis: “Far, hvordan ved man, hvilke regning, man skal betale? Er der ingen til at hjælpe?”

  Jeg holdt selv op med sut, da jeg var 4, og fra den dag, betød bamser ALT for mig 🙂

  God aten!

  Kh. Jenny

 7. håber sutteløs nat er gået fint. 4 år er en god alder at stoppe med sutten i, vores ældste stoppede med sut da hun var lidt over 3 men savnede den FORFÆRDELIGT, vores nr 2 stoppede da han blev 4 og den overgang er gået meget nemmere, og hans tænder ser fine ud!!

 8. Tænk julemanden hentede Gustav’s sut natten mellem d. 24. og 25/12 – det gik fint. De små nisse-børn skulle jo også have noget at sutte på:-) Jeg er sikker på, at det også kommer til at gå fint med Elias. Der går forhåbenlig kun kort tid, så er den glemt. Pøj pøj med projektet

 9. Tillykke med de 4 år. Total stor og sej 🙂

  Gustav har også fortalt, at han ikke flytter hjemmefra. Han skal bo hjemme altid. Arbejde med lego. Så går han ind på sit værelse og bygger med lego, når vi andre går på arbejde, kommer ud fra sit værelse, når vi kommer hjem og spiser mad og så går han i seng. Tror til gengæld at han nok skal komme på andre tanker, hvis det bliver indholdet 😉

 10. Hos os kan vi åbenbart kun lave børn som ikke bruger sut. Hold op hvor har jeg været misundelig på de mødre der bare kunne give barnet en sut, og så stoppede gråden. Men det gode er selvfølgelig at vi slipper for at skulle vende børnene fra den igen. Tillykke med de 4 år.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *