“Var der bare patter?”

På vej hjem en ganske almindelig mandag eftermiddag sidder jeg i dag i Metroen, med to kæmpe overfyldte poser fra Føtex. Skråt overfor mig, lige der mellem Fasanvej og Frederiksberg station begynder en samtale mellem to drenge, som maximalt kan være 14 år. Som i maksimalt 14. De ser ud som drenge på den alder plejer: Bumser, hættetrøjer og ser helt almindeligt ud. De har skoletasker på, og kan ikke finde ud af at slippe deres seje påtagede image længe nok til at kigge hinanden i øjnene, mens de snakker.


teenager 1: ”Var det en god fest i fredags?”
teenager 2: ”ja, det var rimeligt kedeligt. Bare et helt almindeligt cracked out house party, du ved.
teenager 1: ”Var der drugs?”
teenager 2: ”Nej, der var ku e og gas”
(Gammel dame på mindst 31 med to store Føtexposer / mig tænker: ”STOFFER????”)
teenager 1: ”Nå, cool nok. Var der bare patter?
(og det er så her, jeg er ved at spørge Kedelig teenager 1, om han lige gider gentage spørgsmålet, for jeg tror sgu da nok at jeg liiiige hørte forkert der. Men nej, nej, for svaret lyder:)
teenager 2: “Nej, ikke rigtigt. Altså det var kun Fisse-Sisse, Pernille og Stine der gad smide tøjet. Men der var rimeligt meget booze.
(Gammel dame på mindst 31 med to store Føtexposer / mig tænker:…. absolut ingenting. Jeg er i chok. What the fuck, var det lige der skete der? Stakkels Sisse, Pernille og Stine.)

En ting, er det med stofferne, noget andet er det med pigerne (og godt vi aldrig slipper selvværdsvinklen i Cosmo), noget helt tredje er de der drenge… Hvad er det for nogle mænd, de vokser op til at blive?

Og ikke for at gøre alt det her til noget sjovt, men Mette har givet mig ham her. Smørmanden. Han beskytter mod klamme typer. Måske skulle han bare sidde helt klar på frakken.

17 Comments
Previous Post
Next Post