Mary, Frederik og alle de andre

I formiddags fik jeg en sms fra en kollega om at jeg skulle købe Ekstra Bladet. Forsiden har jeg taget et billede af, så du kan se den. Artiklen handler om at kongefamilien nærmest ikke arbejder (ca 80 dage pr mand pr år), og om, hvordan de ikke er i kontakt med deres protektioner, som jo på en eller anden måde er omdrejningspunkt i deres kontakt med os helt almindelige danskere. Jeg ved ikke om jeg synes kongehuset skal afskaffes helt – jeg mener, man afskaffer jo ikke bare mennesker, men jeg er helt grundtræt af at folk dyrker en familie, hvis formål er at være vores link til en historie, mange gerne vil holde i hævd, når den familie tilsyneladende ingen kontakt har med de livsvilkår den almindelige dansker lever med.

At jeg gerne og så tit og ofte jeg kan komme af sted med det, råber højt om at Mary ikke kan være det moderne moderskabs eller kvindelivs ideal, er én sag – men en anden er det, at danskerne forsørger seks mennesker ganske godt, som, hvis jeg skal tage Ekstra Bladet for gode varer, ikke rigtigt interesserer sig for samfundet. Mange har sagt at kongehuset gør så meget godt for turismen, men det tror jeg simpelthen ikke på – som turist rejser jeg aldrig ud fordi et lands historie har været præget af en særlig styreform i tusind år, men fordi det er et sted, jeg synes er fedt NU. Og for lige at vende tilbage til det med familielivet – det er fandensparkemig ikke nemt at få logistikken til at køre i et moderne gennemsnitligt dansk børnefamilieliv; og den store idealiserede danske familie er kongefamilien, som aldrig, aldrig, aldrig selv har passet deres børn. Lad os lige slå dét fast. Og er der noget sejere i verden end et parforhold, der overlever at få børn sammen længe nok til at kunne slå rødder og blive en familie? Nej vel? Især når man ikke har barnepiger en masse, og ikke kan være 100% sikker på at man altid har til huslejen? Og så skal vi spejle os i dem, der har hjælp til det hele og slotte som adresser? Jeg synes vi skal lade være. Og så synes jeg at man burde kunne vælge kongefamilien fra på sin skattebillet, ligesom man kan vælge folkekirken fra.

3 kommentarer

  1. Hørt!
    Især den med Mary som kvindeideal – hun er smuk og velklædt, sød og smilende, men hvem ville ikke være det hvis de ikke risikerede lorteble ned af armen og gylp på det fine tøj, som de har masser af penge til at købe og for den sags skyld også kloge mennesker til at hjælpe sig med at finde.
    Jeg er ikke misundelig – ville ikke bytte mit dejlige liv med hendes – men den der glorificering af hende er, efter min mening, alt for overdrevet – også selvom hun og Frede sandsynligvis tager sig mere af deres børn end tidligere kongelige har gjort…..Ups, du trykkede vist lige på “knappen”

  2. TAK!!!! Jamen jeg synes bare vi skal holde den knap nede – jeg er simpelthen så led og ked af vi er blevet påduttet en facitliste for hvad det vil sige at være perfekt som kvinde af royalisterne. Det holder jo ikke!

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.