Om veninder, prioriteringer og de kvinder, jeg mødte i Kolding

Det er tirsdag morgen, og jeg har været tidligt oppe for at nå et tog mod København. I går holdt jeg foredrag i Kolding. Det var det næstsidste foredrag i rækken under “Venindeaftner”, og der var fuldt hus. I aften er det i Glostrup, og jeg glæder mig!

Noget af det fine ved de aftner, har været at møde så mange kvinder i forskellige aldre, og med forskellige erfaringer. I går mødte jeg fire kvinder som har kendt hinanden i mere end 30 år, kvinder der ved alt om hinanden, og har fulgt med i livets op og nedture hos hinanden. Jeg tror slet ikke at vi helt kan overvurdere  hvad den slags livsvidner gør for os. At se de fire kvinder sammen, og høre dem fortælle om hvad de betød for hinanden i livets store og små beslutninger, var simpelthen så rørende.

Vi har allesammen helt vildt travlt – men måske skal vi ind i mellem huske at passe lidt bedre på at lige netop de mest tolerante relationer ikke er dem vi hylder mindst. Og ja, jeg går selv i gummibukser, og må derfor gerne skyde med elastikker, for for hulan hvor har jeg prioriteret børn, mand, arbejde, og alt muligt andet over mine veninder. Jeg har følt at det var det eneste mulige, og måske er det også det, men måske er det bare det der sker når man møder kloge kvinder: Man lærer lidt og tænker sig bedre om.

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *