På besøg hos Guldsmeden

I fredags var jeg på besøg hos Mo Christianshavn. Mo er indehaveren af den fine guldsmed, hvor der hele tiden er gang i nye ideer, som meget gerne skulle ende med at vi bliver rullet i glimmer og dyppet i guld. Der er noget over at træde ind på et arbejdende værksted, hvor man får en fornemmelse af, hvad håndværk egentligt kan. Jeg læste engang at et af de store problemer i forhold til produktudvikling, innovation og design i lande som Danmark er, at vi er kommet for langt væk fra håndværket. Fordi så megen produktion er flyttet ud af landet, har vi ikke mere de fornødne kompetencer til at skabe helt nyt fra bunden. Måske står det knapt så grelt til når alt kommer til alt, men det er stadig interessant at tænke over at det kræver håndens arbejde for at få en ny idé. I virkeligheden er lidt som at skrive. Hvis ikke hænderne er med én, bliver det halvt så godt.

Min farmor var guldsmed, og hun lærte mig mange ting, blandt andet at jo ældre man bliver, desto mere guld har man brug for, for at aflede opmærksomheden fra rynkerne, så det er vel sådan set bare om at komme i gang. Diamanter, mente min farmor, var særligt gode til det, for de reflekterer lyset væk fra ansigtet, hvis de er store nok.

Nå, men tilbage på sporet, for hvis du nu går og mangler lidt guld (hvem gør ikke det…), så vil jeg helt klart anbefale dig at kigge ind til Mo. Og nej, det er ikke så dyrt, som man forestiller sig. Hvis du kender nogen, der ønsker sig helt unikke vielsesringe, så kan Mo også trylle. Og så er det vist nu, jeg hellere må sige at indlægget her ikke er sponseret.

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *