Kold dag og ro

Elias, Johan, Sofus og jeg er ved at falde ned. Altså, ved sådan at finde ind til roen. Og i gang med at finde ud af årsager til uro. En af dem har vi slettet; nemlig Sofus youtube-app på iPad-en. Jeg tror den lige for tiden bringer mere uro end ro, uanset hvor mange regler vi har. Så den er væk. I protest begyndte han at læse den Vitello-bog han fik af min søster i går, og jeg tænker det er en meget velanbragt protest.

Men roen er nødvendig, og uanset hvor meget jeg elsker min og vores hverdag, så kan jeg godt mærke, at der er sket noget i de sidste måneder, hvor Sofus går i første klasse og Elias i fjerde. Der er mere vi skal allesammen. Flere pligter og flere arrangementer. Flere behov, der stikker i fire forskellige retninger, og indsatsen for at sørge for at der stadig er ro på det hele kræver mere end nogensinde før.

Så nu, inden juleaftensdag og selve juleaften handler det hele om at komme ned i gear og ind til kernen. Så vi gik en tur. Ud til vandet, med kælke til rimklædte bakker og så bare fryse indtil man er klar på at tage hjem og hænge i sofaen i noget der minder om nattøj.

 

Og det virker. Ud og ind igen. Ro. Og tid. Jeg håber du har begge dele, og at den jul du ser ind i bliver en dejlig én. Uden sure miner, uden mangel på noget som helst, og med tid.

5 kommentarer

 1. God jul og tak for i år. Det skal nok gå alt sammen, tænker jeg. Vi har alle vores opgaver og kampe. Med alderen lærer vi noget, men fejler stadig på vejen. Man tror, at hverdagen og højtiderne med store børn er lettere end med små. Det synes jeg nu ikke er tilfældet. Men det giver mening alt sammen. Også besværet.

 2. Glædelig jul kære Julia og familie:-)
  Dejligt med frisk luft og halv is klædte bakker.
  Nyd julen og roen:-)

 3. Glædelig jul til jer alle fire, Julia. Og tak for altid inspirerende indlæg her på bloggen. Her har roen også indfundet sig. I går rejste jeg fra Århus til København for at holde jul med min far, pap-mor og hendes familie. I morgen kører vi lige et smut til Hillerød for at gå på kirkegårde og ellers bliver det vist bare noget med hygge, snak og gode bøger inden jeg vender snuden hjemad 2.juledag. Glædelig jul ♡

 4. Glædelig jul allesammen!
  Her har vi en gammel mor med anden lungebetændelse indenfor en måned. Det er lidt bekymrende, men vi har valgt at flytte hende hjem til os, så vi kan holde øje med hende og det er faktisk rigtigt hyggeligt. Udover at vi skal TALE MEGET HØJT, fordi der kniber med hørelsen.
  Så har vi vores afghanske søn, som nu i over et år har ventet på svar ang forlængelse af hans opholdstilladelse…. Så vi har et par ønsker for det nye år .
  Gåture er fantastiske! ⭐❤️

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *