Om børn, babysitning og en aften ude

 

I lørdags var jeg ude. Det sker jo virkeligt ikke så tit som man kunne ønske, men Johan og jeg var simpelthen lykkes med både at finde babysitter og fantastisk selskab. Og så er det jo, at det går op for én hvor vidunderlig ens egen by er. Den seneste tid er der åbnet en lang række ny hoteller i København, det ene det virkeligt fine Hotel Sanders, hvor vi mødtes til en drink inden vi tog videre til en restaurant. Hotel Sanders har en tagterrasse og en bar, hvor man føler man er trådt ind i en blød polstret udgave af en Bali-fantasi (billedet ovenfor), og det var ret så vidunderligt.

For nogen tid siden holdt jeg et foredrag, hvor jeg undervejs kom til at tale med publikum om at vi i min generation gør det for besværligt for os selv, at se vore venner. Ingen inviterer rigtigt på fester eller middage, uden at alting skal være tip top, og vi har alle – forståeligt nok – så travlt med at komme hjem til vore unger, at det kræver måneders aktiv planlægning at få noget som helst til at lykkes. Måske er det rigtigt. Måske gør vi ikke nok for at have et liv, og måske er det en fejl, selvom vi jo ikke kan åbne en avis uden at få at vide at alt det vi gør som forældre grundlæggende er forkert med mindre vi trækker stikket fuldstændigt. Men helt ego-agtigt, så var det vidunderligt at tage fint tøj på, spise, drikke, danse og slutte af på MC D med gode venner.

4 kommentarer

 1. Så dejlig du ser ud:-)
  Godt I fik skaffet jer lidt nødvendig tid til at dyrke vigtige sider af livet.
  Alt skal jo gå op i en højere enhed med job, børn, hjem, parforhold, familie, venner, fritid mv.
  Hilsner og en skøn dag til dig:-)

 2. SÅ dejligt at du og Johan kom ud alene, Julia, og skønne billeder i øvrigt 🙂
  Jeg tror, desværre, at du har helt ret i at vi i vores generation ikke er gode til at invitere hjem til fest eller sammenkomst medmindre ALT spiller (og vi så som konsekvens heraf er for udmattede til overhovedet at nyde at have gæster når dagen så oprinder).
  Personligt holder jeg absolut mest af det rimelig u-planlagte. Og det er også den slags fester/sammenkomster jeg husker bagefter. Feks var jeg for tre år siden til sommerfest hos en veninde og hendes kæreste. De var netop flyttet langt ud på landet på et nedlagt landbrug. De var (er) ludfattige, men lykkelige. De inviterede til fest og hygge. De skrev til os at menuen stod på hjemmelavet kartoffelsalat og grillpølser, og at vi selv skulle tage det med vi ville grille hvis vi ville have noget mere avanceret. Derudover skulle vi tage vin med til maden og se hvad vi havde i vores barskab og tage med til fællesbar. Vi var omkring 30 i alt, børn løb henrykte og legede, vi hyggede og drak vin og drinks. Festen havde ikke kostet værterne særlig mange penge, men var SÅ hyggelig – og jeg vil tro at vi ville kunne have serviceret en mellemstor dansk provinsby med alkohol i en uges tid, for ALLE havde meget med. God tirsdag til dig, Julia 🙂

 3. Kære Rie,
  Det er jo præcis det det handler om! At man er sammen, og man vil jo simpelthen så gerne ses. Det er så vigtigt at det hele ikke skal være megafancy, og ganske ofte gør det det jo også meget nemmere at være gæst, fordi man ikke tror man skal leve op til noget, det ind i mellem kan være svært at finde hen til.
  Store kram,
  J

  Kære Tina,
  Det er lige præcis dét. Og så dejligt,
  Store kram til dig,
  J

 4. Hej Julia.

  Jeg synes, at denne sommer for mit vedkommende har været med til at slække på (mine egne) former og forventninger i forhold til samværet med venner og ud af det er der opstået en masse spontane sammenkomster med mere eller mindre fantasifuld mad, altid kold hvidvin og en masse rigtigt gode timer sammen på kryds og tværs.
  Jeg synes nogle gange, når man er sammen med venner og deres børn, at der – det er bare min erfaring – har været en tendens til, at børnene søgte sammen og så brugte det meste af tiden med hver sin mobil i hånden og så var det de voksne, der hyggede sig og fik talt en masse. I denne sommer var det anderledes og det blev blandt andet til rundboldkampe for både børn og voksne med indlagte drikkepauser (sodavand til børnene og guldøl til de voksne), krabbefiskerkonkurrencer osv. – alt sammen affødte en masse gode oplevelser og grin sammen.
  Det har for mit og mine pigers sociale liv været den bedste sommer nogensinde og ja, den har kostet et par kilo ekstra og jeg kan nu ikke lukke mine bukser, men fandeme om jeg vil lade mig gå på af det – det var hver en mundfuld værd :-)!

  Bedste hilsner
  Louise

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.