Om Opdragelse For Åben Mikrofon, Mor-Datter-Relationer & Om Hvor Meget Jeg Stadig Savner Min Mor

Kender du den der følelse, af om man gør det hele godt nok? Om man gør sig umage nok, har truffet de rigtige valg, om tingene er faldet ud som de burde?

Jeg har dem tit, og i mange former, og jeg tror egentligt det er godt nok, ikke at gå skråsikker og alvidende gennem livet. Der, hvor tvivlen både er mest velkommen og mest uvelkommen er (naturligvis…) når det kommer til mine unger. Det mudrer ind i mellem sammen med følelsen af “unfinished business” når det kommer til min egen mor, som døde alt for tidligt, og længe inden jeg selv fik børn. jeg er blevet en mere eftergivende datter efter jeg selv er blevet mor, og samtidig dukker der hele tiden nye erindringer og minder op, som jeg mangler at få forklaret. Jeg ville med andre ord virkeligt gerne kunne sætte mig ned, og stille min egen mor titusind spørgsmål, og jeg håber, at mine drenge en dag vil gøre det samme med mig. Stille mig spørgsmål, så jeg kan spørge dem tilbage og vide lidt om, om vi nu er ok? Gjorde jeg det godt nok? Hvor lykkedes det ikke, og hvor var det vellykket?

Min gode veninde Christina Wedel gør det. Hun stiller spørgsmål til sin voksne datter, Aicha, og lader sig også spørge ud. Den gode nyhed er at de (fandme) taler om det hele for åben mikrofon. Svigt, angst, glæde, lykke, sorg og tvivl. Det hele bliver luftet og det hele bliver desuden også luftet på en måde, der er så sjov, at jeg er nødt til at hikste mig igennem store dele af det. Altså når jeg ikke sidder og tuder af rørelse, savn og håb for fremtiden.

Podcasten hedder MORsomt og du finder den blandt andet her eller ved at søge på MORsomt i den app du bruger til at lytte til podcast. Men det vigtigste er at du begynder ved det første afsnit. God fornøjelse og husk kleenex.

1 kommentar

  1. Nøglen til svaret ligger i at vi tvivler, og håber det bagefter står klart, at vi alle har gjort vores bedste
    Der vil ALTID være noget, vi i bagklogskabens ulideligt klare lys KUNNE have gjort bedre, men vi ved ikke bedre i den givne situation. Eftertanken viser, at vi vokser med opgaven – og så kan INGEN forlange det bedre, når vi inderst inde ved, at vi har gjort vores bedste. ✌
    Deler fuldt ud din fascination af podcastet. Christina og Aicha leverer et glimrende indblik i mor-datter relationen, og man får mange smil med på vejen.
    God weekend herfra

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *