Parat, Start, HVERDAG (skolestart, madpakker, penalhuse, regnjakker og huskelister)

Nu sidder jeg på kontoret. Først nu. Klokken er næsten 1030, og jeg er klar over at bloggen her lige nu er en slags overspringshandling, men so be it. For to timer siden begyndte min lillebitte Elias (Når mig til skulderen og bruger  størrelse 40 i sko)  i 4. klasse. Samtidig begyndte min forhenværende baby, og nuværende lømmel, Sofus i første klasse. (Jeg kniber mig i armen for at tro på det, og bider mig i kinden for ikke at tude).

De var glade, ranke, fulde af fis og ballade, og muligvis ikke klar på at sidde stille, men helt klart med på det med frikvartererne da de gik ind af skoleporten. Der var flag og morgensang og taler for ungerne, og jeg sender igen al min største beundring videre til lærerstanden. Hold nu kæft, hvor er de gode! Tænk at de kan! At de vil, at de orker og igen: Tænk at de kan!

Men nu er hverdagen så igang igen, og selvom jeg elsker at sove, at bade, at læse og at drikke hvidvin, så er jeg virkelig glad for at verden og hverdage igen er i gang. Jeg skal dog gøre mig umage, for ikke at drukne i kaos, så derfor har jeg fundet en huskeliste frem, jeg lavede første gang da Elias startede i første klasse, for at minde mig selv om at Sofus liv lige nu ændrer sig væsentligt meget mere, end Elias liv gør. Jeg har modereret listen lidt, så den virker mere relevant. Noget har jeg da lært siden Elias begyndte i første, som Sofus ikke behøver at komme hjem og minde mig om.

  1. Huske madpakken. En lille ting måske, men jeg har jo ikke løbet en hundredemeter i koordinering og er heller ikke kendt for ordenssans. Madpakken skal være ukompliceret og uden dimser i små æsker, så ungerne rent faktisk kan nå at blive færdige med maden.
  2. Lære mit barn ikke at bøvse offentligt. Sværere end punkt 1.
  3. Huske at læse med mit barn hver dag. Minimum et kvarter i en læse-let-bog.
  4. Huske barnet på at det skal have en læse-let-bog med hjem. Ret svært, når barnet husker så dårligt, at det hver morgen går ud af døren uden skoletasken.
  5. Tale med mit barn om skoledagen. Ret svært. For der er tilsyneladende aldrig sket noget, man kan huske.
  6. Huske at tjekke forældreintra.
  7. Huske at øve mig i matematik så jeg ved hvordan man ganger tocifrede tal med hinanden.
  8. Huske at penalhuset skal indeholde spidsede blyanter, så der ikke går en halv time af timen med at gøre det.
  9. Huske at tjekke matematikbogen for krydser som indikerer dagens lektie.
  10. huske at barnet har skiftet fritidshjem, så jeg ikke går det forkerte sted hen og henter.
14 Comments
Previous Post
Next Post