Når fællesskabet ikke klemmer

Sommerferie kan være noget så sårbart en ting. Der er alle de her forventninger knyttet til den, forventninger om nærhed, og om lange dage og smukke nætter, hvor man som børnefamilie kommer helt tæt på hinanden i en form for gnidningsløs lykkerus. Det er helt ærligt sjældent det lykkes, men det er også – helt ærligt – sjældent at nogen fortæller én hvordan deres sommer i virkeligheden har været. Der er titusind forventninger, som man prøver at indfri, og som forældre kan man ende med at skubbe sine egne forventninger meget langt bagud, for i stedet for at stå i et vandland med 40.000 skrigende næsten lykkelige unger.

Jeg har været der.

Og nogle gange er ferien allerbedst når ens børn sover. Så er det sagt. So shoot me.

Men sådan har det ikke været for os de sidste år, efter vi har opdaget Gulliver Rejser. Det lille rejseselskab som er specialister i at holde ferier, der ikke gør ondt i hjernen. Hverken på børn eller på forældre. Rolige, smukke, eksklusive rammer, der fremfor alt er overskuelige, så ungerne ved hvor de er. Vi tog med på deres tur til Sicilien i år, hvor hver familie har sin egen lejlighed med køkken. Man kan vælge at spise morgenmad sammen (inkluderet og med verdens bedste kaffe), og så kan man vælge at mødes om aftenen i den smukke patio og grille sammen. Der er planlagt nogle ret skønne aktiviteter undervejs, ikke for mange, og alle med børnenes behov i højsædet. Man er ca 10 familier, og en af dem er en værtsfamilie, som sørger for at alt kører. Noget af det mest vidunderlige er børnenes ferievenskaber – på tværs af alder og køn. Piger på 11 leger med drenge på seks, og det er simpelthen bare ren idyl. Man møder voksne, som også går ind og ud af fællesskabet, som man har lyst, man læner sig tilbage i det, og det er simpelthen noget af det hyggeligste. Nye venskaber for både børn og voksne bliver grundlagt, men ingen føles så forpligtende at de strammer. På samme måde er det med det fællesskab der opstår.

Der er forståeligt nok kæmpe pres på de rejser selskabet udbyder, så hvis du vil overveje en rejse, så skriv dig op til deres nyhedsbrev lige her. Læs hvad de selv siger om konceptet lige her.

2 kommentarer

  1. Det er et fantastisk koncept, og jeg er vild med at der kun et et begrænset antal rejser hvert år, så magien ikke går af. Jeg har prøvet at pitche det til min bedre halvdel flere gange, så kryds fingre for at 2019 bliver vores gulliver år 😉

  2. Hej Randi,

    Det er det nemlig. Og Johan var (helt ærligt) bestemt heller ikke vild med idéen første gang, men er ligeså glad for det nu, som jeg er.
    KH
    J

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *