Udstillingen du bliver nødt til at se: Alphonse Mucha på Arken

Hvis du nu ikke helt ved, hvad du skal lave i weekenden, så vil jeg i den grad foreslå dig at se udstillingen Alphonse Mucha på Arken, som åbner i morgen, lørdag den 3. februar. Den løber kun indtil juni, og jeg kan næsten ikke vente med at få den at se. Han var fra Tejkkiet og kom til at arbejde som en af de helt store kunstnere der for det første smeltede kunst og reklame sammen, og for det andet skabte et helt særligt kunstnerisk billedsprog, som for os i dag nærmest er definitionen på Art Nouveau. Han boede i Paris, og hans billede af Sarah Bernard (det der er vist i toppen af indlægget), er belevet ikonisk. Du kan læse mere om udstillingen her.

(Ps billederne er pressebilleder fra udstillingen, men jeg er ikke blevet bedt om at omtale den)

Mucha arbejde i mange materialer, og også som fotograf:

3 kommentarer

  1. Glæder mig til at se udstillingen (jeg har årskort). Jeg kan også anbefale deres udstilling med klovne af Ugo Rondinone. Den er helt speciel og meget bevægende. Kh. Birgitte

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.