JuleMagi – og moralske spørgsmål

Egentligt kunne dette være et indlæg om hvor meget børn skal – og skal kunne – i dag. Altså, hvor mange krav vi har til dem, og deres skolegang, deres færdigheder, deres måder at være til i verden på, deres sociale liv, og alt det andet, de skal kunne mestre. Måske har det aldrig været anderledes, men jeg kan godt blive en smule forpustet på deres vegne, også selvom vi hjemme hos os, holder en rimelig stram snor i at fritid også er fri tid, hvor der ind i mellem sker lige præcis ingenting. Og her kommer julemåneden ret så belejligt: Læsset med glimmer, stearinlys, kranse, dekorationer og alt det andet, som nogle når og jeg glemmer (vi nåede adventskransen sidste år lige inden anden advent, hvilket burde have udløst klapsalver), men i hvert fald som en slags tidslomme fuld af julemagi, hvor der er plads til ro. (Og til  titusind arrangementer i diverse fora, men det er en anden snak).

Ét sted er der dog knapt så roligt: På loftet. Der hvor nissen sidder. Og her er mit moralske spørgsmål: Hvor længe kan nissen få lov til at tage al æren for hele julen? Og for julemåneden? Hvornår flytter nissen? Hvornår flyttede han hjemme hos dig? Aldrig? Ja tak, jeg vil virkeligt gerne vide det.

13 Comments
Previous Post
Next Post