Hollywood, (visse) mænd, diller, gramsning og ligestilling

Nogle gange er der historier, jeg kan ikke kan slippe, men som jeg ender med at læse alt, hvad jeg kan komme i nærheden af om. Denne gang er det historien om Hollywood-mogulen Harry Weinsten.

Så sent som i dag har jeg oplevet, hvordan ligestilling ikke bare er noget man kan tale om. Det er stadig til min store (!) overraskelse noget, nogen mener man i virkeligheden bør tale så lidt som muligt om. Det bliver for betændt, det er for svært at gennemskue, og helt ærligt, vi har det jo meget godt i Danmark, ikke?

Og det har vi. Vi har i princippet ligeløn, selvom mange såkaldt kvindejobs stadig er lønnet dårligere end mandejobs. Det er stadig oftest kvinderne der har bedst mulighed for at tage mest barsel, og vi vurderer stadig kollektivt at det er ok sådan. Der ER stadig et glasloft, og langt de fleste ledere og topledere er mænd. Så nej, jeg mener slet ikke at det er forkert at tale om ligestilling, eller at det bør være anstødeligt at gøre det. Jeg tror på at manglende ligestilling er befordrende for mange andre uheldige ting – og jeg ved ikke om det er hønen eller ægget, men i de sidste par år, er mange historier dukket op fra et land, der er mindre ligestillet end os. Donald Trump, der gramser på damer og mener han har ret til det. Bill Cosby der har udnyttet sin status til at forgribe sig på kvinder. Og nu filmmogulen Harry Weinstein, der igennem årtier har brugt sin magt og anseelse til at tvinge kvinder til forskellige former for ufrivillig kropskontakt og nøgenhed med ham. Den historie kan du blandt andet læse her, hvor man også forstår hvor bange folk har været for at fortælle hvad der egentligt er sket, i virkeligt mange år.

Hvad kan man gøre? En amerikansk skribent skriver at man som mand, skal tænke kvinder som en actionhelt, inden man hiver dilleren frem eller begynder at gramse. Den kan du læse her. Og uanset hvor meget vi trænger til at lave sjov med tingene, så er vi nødt til at passe på hinanden, og lære vores børn den mest basale respekt for hinanden, kønnene imellem. Os der har drenge er for eksempel nødt til at være opmærksomme på ikke at opdrage små konger, der tror de har ret til alt, hvad verden har at byde på.

2 Comments
Previous Post
Next Post