Om det vi tror, vi ved

Denne uge har været fyldt op af et ret stort projekt, jeg arbejder på for tiden. Jeg skal lave meget research for at kunne løse opgaven, og jeg skal forstå nogle sammenhænge, jeg egentligt troede jeg havde fat i, på en helt ny måde. Og så er det at det går op for mig, hvor lidt jeg egentligt ved om ting og sager. Hvor ensporet det egentligt er, man ganske ofte lever sit liv. Hvor mange ting, jeg tager for givet er som de er, af én bestemt årsag, og så viser det sig at tingene hænger sammen på en helt anden måde. For eksempel havde jeg tydeligvis ikke fattet hvor stor en krise Danmark var i i 1920-erne. Jeg troede de buldrede og bragede derud af, og at alt var fest og korte kjoler og lange cigaretter. Så går det pludseligt op for mig, at det hele hænger omvendt sammen. Så når man kigger ud over de fortællinger, vi møder i dag. Dem om politikere, indvandrere, boligpriser og andre ting, som mad, økologi og sundhed, går det op for mig, at jeg for mit vedkommende skal huske at undersøge mere, før jeg har en holdning. Turde stille flere spørgsmål, og undre mig mere. For verden har en tendens til at blive som vi siger den er, og måske kan vi gøre mange ting en smule bedre, ved at se om bag ved omstændighederne.

3 Comments
Previous Post
Next Post