Palmesøndag i Salemi / Sicilien med børn

Det bliver temmeligt svært at holde mig tilbage med historier og billeder fra vores påskeferie på Sicilien. Vi rejste som storfamilie, og var otte mand afsted, og hele turen var så dejlig, og med så mange lykkeglimt, at det er svært ikke at anbefale både øen og tidspunktet at rejse på. For der var nærmest ingen mennesker. Jeg havde forestillet mig at det måtte være højsæson, men på vestsiden af Sicilien var der nærmest ikke et øje, og da slet ingen turister. Vi boede i et Air B N B hus i nærheden af Salemi (ej at forveksle med Salami), og Palmesøndag gik vi en tur i byen. Der var naturligvis opsat palmeblade mange steder i byen, som trods sin lille størrelse både har en gammel borg, et gigantisk festningsværk, en stor ruin-katedral, og (tadaaaa) et museum for helligt brød (!). Vi gik – og klatrede – en tur, hvorefter vi kørte til den lokale bager og spiste is. Perfekt søndag, og perfekt med børn, som kunne løbe, klatre, og udforske uden vi skulle bekymre os om trafik. Selv ikke da Sofus lige tog et hvil på en ruin, var der nogen, der forstyrrede.

 

1 kommentar

  1. Sicilien er fantastisk! Jeg var der i påsken for knap 4 år siden, og foreslår Sicilien hvert år, når vi taler påskeferie derhjemme.. Har tabt til sommerhus i Nordjylland 2 år i træk, så 2018 må så afgjort være året for Sicilien igen 😉

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *