Daginstitutioner: Hvor mange børn til hver voksen?

Egentligt havde jeg tænkt at vente med at tale om den slags ting, til Sofus er færdig med at gå i børnehave. Det er ikke altid det gavner ens børn, at have forældre, der råber op, men uden at ville sige noget som helst om den børnehave Sofus går i lidt endnu, så vil jeg sige at jeg er rystet over de forhold der bydes mange børn i de (i hvert fald) københavnske institutioner.

Jeg forstår til fulde, hvorfor der opstår så mange private børnehaver. Og det er et problem – for jeg er faktisk FOR at vores børn skal i institutioner, jeg er FOR at de skal mødes i grupper af børn, der lever anderledes med en anden slags forældre med en anden slags sukkerpolitik og en anden måde at lægge vasketøj sammen, end hjemme hos ungerne selv. Men det nytter jo ikke noget, hvis de voksne i institutionerne er så få at det går ud over både børn og voksne?

Nu har vi flere partier i Danmark, der kæmper pensionisternes sag, men det er jo ikke som om nogen står i kø for at hjælpe børnene? Ikke sådan for alvor?

Hvis skattevæsenet kan smide 12,5 milliard væk uden helt at opdage det, er det vel ikke fordi Riget på den måde fattes penge; sådan for alvor, og mens man taler om at de svage i samfundet er de ældre, glemmer man måske at de endnu svagere er dem uden stemmeret; de børn, vi egentligt burde passe på. Derfor er denne diskussion, som De Radikale har indledt (KLIK HER) velkommen, men måske stadig ikke helt nok.

4 Comments
Previous Post
Next Post