Østens Herligheder

b4d1a407-f1d8-4eae-981e-41406204317f

Hvis du mangler noget at skrive på din ønskeseddel i år, så kan jeg kun anbefale den kogebog. Den er skrevet af Rukiye Benli, og er simpelthen et eventyr. Den er fuld af opskrifter, som overrasker – måske fordi jeg faktisk slet ikke kender det tyrkiske køkken. Men bogen er bygget op så det er lidt som at træde ind i et eventyr, som i 1001 nat, fuld af andre dufte, visuelle oplevelser, og ingredienser der er sat sammen på en måde, som overrasker mig. Lidt som jeg har det med det indiske køkken – konsistenser, dufte og farver er bare noget andet. Men Mit tyrkiske køkken kan også noget andet – den er et eksempel på en anden måltidskultur, hvor man mødes på en anden måde om maden, end vi gør. Flere mindre retter, mere at vælge imellem og en helt anden måde at kombinere smagsoplevelser på. Du kan klikke den hjem her.

 

turkishdelight

oerresmedsvampe

 

1 kommentar

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *