Drømmerejser og Rejsedrømme

Jeg lider af kronisk udlængsel. Men også af hjemve, hvis jeg er afsted uden familien. Jeg synes der er noget med at flytte sig sammen, i tid og rum, og i at få nye oplevelser sammen. At udfordre sig selv, og hinanden og at lære dem man kender og elsker endnu bedre at kende, når man er afsted sammen. Nu har jeg desværre ingen bedsteforældre tilbage selv, men det har mine børn. Hele tre styk. Min far bor efterhånden meget af tiden i Afrika, og Elias og jeg planlægger at besøge ham. Der er noget med bedsteforældre og børnebørn, der skal bindes så tæt sammen som det er muligt, synes jeg. Jeg har fået fortalt en historie, som vi alle kan følge, om en bedstefar og et barnebarn, der sammen rejser rundt i tre uger i USA. Historien er ikke blevet mindre relevant af gårsdagens valgresultat, hvor jeg, som nævnt her, har en følelse af at der er noget vi mangler at forstå. Det er nu, man burde rejse derover, og også andre steder end til New York og LA. Derfor er jeg blevet helt hooked på histiorien, og projektet er meget rørende. Du kan læse lidt om det nedenfor, men du kan også selv følge det hele her. Det er noget af en drømmerejse, synes jeg.

Sådan præsenteres historien:

To generationer er på vej på blind-road-trip til USA’s vestkyst i tre uger. Det er barnebarnet, den 24-årige Casper, der sammen med sin farfar, den 73-årige Hans, skal opleve Guds eget land. De har aldrig rejst alene sammen før, og de kender ikke turens program på forhånd. Casper og Hans tager på blind-trip til det forjættede land, og de har indvilliget i at lade det hele forevige i en række små film.

Måske er den unge mand, Casper på 24, vant til det, men spørgsmålet er, om den ældre herre, Hans på 73, kender til det fra sin hverdag? At være på hele tiden, som er et af denne tids største karakteristika. USA Tours har sendt Casper og Hans af sted på et ægte amerikansk road trip, hvor kameraet vil være tændt det meste af tiden og fange alle situationer – store som små. For planen er netop at forevige de to generationers fælles tur til USA med de vilde oplevelser, lykkestunder og små bump på vejen, en sådan tur vil give. Især når man er i familie med hinanden med 49 års forskel, men samtidig er de fineste venner med stor respekt for hinandens alder og særheder.

Det er ikke kun de positive, uproblematiske og planlagte stunder, der rammer kameralinsen men også de mere konfliktfyldte og impulsive, hvor alder, temperamenter og erfaring kan tørne sammen. De to familiemedlemmer kender intet til det program, der er lagt for dem, og de ved jo heller ikke, hvordan det er at rejse sammen i så lang tid. Men spændende skal det nok blive, og der er ingen tvivl om, at de begge får én på opleveren igennem de tre uger, og at USA vil blive vist på en anderledes og mere autentisk måde.

De to kommer alt i alt igennem Los Angeles, Solvang, San Luis Obispo, Monterey, San Francisco, vinområdet Napa Valley og nationalparken Yosemite. Også Death Valley og vilde Las Vegas vil blive besøgt, og Casper og Hans slutter af med Grand Canyon, Palm Springs og San Diego, hvorefter parret vender retur til lille Danmark igen.

Man kan følge hele turen på denne facebookkanal.

Billederne har jeg fået stillet til rådighed af USA Tours, der også står bag projektet. Og nej, jeg får ikke penge for at dele det med jer.

usa_turs_-1

casper_kbh_usaturs_dsc_0496

0 Comments
Previous Post
Next Post