Værn Mod Efteråret #3: Bøger, bøger, bøger

alle3

Én ting er at det er efterår, og måske i virkeligheden vinter, men noget helt andet er at det i dén grad er blevet bogsæson. Faktisk så meget sæson at der er Bogforum i næste weekend. Men efteråret kalder på de gode bøger, og der er mange af dem i år. De stikker i flere retninger, og jeg synes faktisk der er så meget godt at vælge imellem for tiden, at det er svært at nå at få det hele med. Derfor fire meget forskellige, gode bud her:

paaenmaadeskalvidoe

Lotte Blicher Mørk er præst på Rigshospitalet. For nogle år siden interviewede jeg hende til min bog, Sig Farvel, Hvad Præster Ved Om Sorg, og var meget betaget af hendes formidlingsevne, og ikke mindst hendes klarsyn i forhold til religiøsitet og det samfund vi lever i i dag. På en måde skal vi alle dø handler om magtesløshed, og om at alt ikke kan fikses ved simpel lommefilosofi og en gang coaching. Nogle ting gør ondt, og nogle ting skal man slås med. Og midt i alt det, er det her faktisk en smuk og livsbekræftende bog.

detlitteraereapotek

Hvis du kender følelsen af at en god bog klarer alle de sorger, man har, eller at der findes bøger, der kan hjælpe én igennem livet, så er Det litterære apotek en roman, du bør kaste dig over. Det er en fin lille historie om en mand, der fra sin båd (!) i Seinen (!) hjælper mennesker med hjertesorg ved at kunne sælge dem præcis den bog, de har brug for. Det er bogen til alle os, der elsker bøger.

aartiersoriginale

Årtiers originaler er en ret interessant bog. Den ville have været mere interessant med en pænere forside, men der skulle vist være plads til så mange som muligt. Men her har et klogt forlag simpelthen peget på de danskere, der i særdeleshed kan forklare et årti for os, gennem deres personlige oplevelser og erfaringer. Det burde være på denne måde, man lærer børn om historie i folkeskolen, for her kan man opleve, hvordan selv strukturelle temaer bliver interessante, når de er oplevede, levede og erfaret.

guldaegget

Et familiedrama i en rig familie i New York. Eller skal vi sige: Snart ikke mere helt så rig. Storebror Leo har nemlig brugt løs af de fire børns fælles arv, og vi møder dem, da de lægger an til det helt store opgør. Guldægget er chicklit blandet med drama, kærlighed og en gang Dollars (som i serien), og virkelig god underholdning.

6 Comments
Previous Post
Next Post