Om Sygeplejersker & Kvindepriser

 

I dag er det blevet offentliggjort at Alt for Damerne har givet deres kvindepris kollektivt. Nemlig til de danske sygeplejersker, for at hylde det arbejde de gør. Man kan mene hvad man vil om priser og hyldester (jeg er for! Jeg synes faktisk vi giver for få priser og hylder hinanden for lidt) og man kan mene hvad man vil om dameblade (jeg er for! alt hvad der giver en meningsfuld pause hepper jeg på!), men sygeplejerskerne synes jeg faktisk ikke man kan mene hvad man vil om. Det er et omsorgsfag, for nogle er det endda et kald, det er et fag hvis udøvere ikke så sjældent møder alle os andre, når vi har allermindst overskud. Samtidig er det blevet et af de fag, der kræves mest af, på arbejdsmarkedet, i finansloven og i hverdagen.

Heldigvis er faget ikke længere kun et kvindefag, for der plejer at ske det med fag med for mange kvinder i, at lønnen ikke rigtigt flytter sig. At arbejdsvilkårene heller ikke rigtigt gør det, og måske mere end prisen, skal man sige tillykke med at det rykker sig og flytter sig bare en smule.

Når jeg synes det er sådan en god idé med den pris, så er det simpelthen fordi den tvinger os andre til at tænke over mennesker, jobs og situationer, vi måske har en tendens til at tage for givet. Omsorg er en mangelvare, og tænk at der simpelthen findes nogen, der vier deres arbejdsliv til at give andre netop det. Det er stort, synes jeg og på alle måder en hyldest værdig.

Læs mere om prisen her.

4 Comments
Previous Post
Next Post