Hvad jeg lærte af 2 x 8 timer i vandland

B

På en uge har jeg været i vandland to gange. Ikke alene, og ikke fordi jeg ikke kunne lade være, men fordi den ferie vi har på, på Mallorca, handlede om ungerne, og om at sige JA! Så jeg gjorde det. 2 gange. Sagde ja, til vandland. Promenerede rundt i badedragt sammen med ungerne i 36 graders varme, og klappede når de tumlede ned af nærmest lodrette rutschebaner, mens jeg skrabede pommes frites af min hæl. Det VAR faktisk sjovt, men det var også lidt som at være placeret verdens bedste sted til at se på mennesker. Jeg opdagede følgende:

 1. Alle var jo i badetøj, så derfor: Tatoveringstrenden lige nu har bevæget sig LANGT fra røvgevir. Jeg spottede for eksempel 17 (!) drømmefangere. 17. Drømmefangere. Med fjer etc. 17.
 2. Børneopdragelse er ikke ens i Europa. Børn fra Skandinavien og Tyskland kan stå i kø. Børn fra Spanien, Frankrig og Italien, slår skubber og maser for at komme frem i en kø. (Og nej, jeg ved INTET – alt dette er baseret på hvad jeg spottede i vandland…) Skandinaviske og tyske forældre griber ind når deres eget barn er umuligt. Det gør forældre fra Spanien, Frankrig og Italien ikke.
 3. Britiske børn får en frokost der består af to skiver hvidt toastbrød, hvorpå man smører mayonaise på begge skiver, og så lægger en skive skinke ind. Ud over skinken hælder man en lille pose chips ind mellem de to skiver brød og maser det sammen. Og så en cola til. Ikke en cola light, men en cola.
 4. Frynser. Frynser på badedragter og bikinier er et hit. Alle elsker dem.- Lange, lange frynser ned fra brysterne.
 5. Speedos er et hit, jo mindre, jo bedre, gerne i noget glimtende skinnende stof. Vis det frem, hvis du har det, synes devisen at være.

16 kommentarer

 1. Hvor er det sjovt. Jeg betragter også mennesker, når jeg er den slags steder. Vi er samme race, men hvor er vi forskellige. Og lande og kulturer er forskellige. Jeg grinede, da jeg læste dit indlæg. Tak for observationerne.

 2. Jeg retter altså også på andres uvorne unger. Hvis nogen springer køen over, slår jeg en klo i dem, og flår dem ud af køen. Afleverer dem sågar gerne til deres forældre, som sjovt nok tror, at ferie er ensbetydende med ferie fra opdragelse.
  Frynser og speedos… I don’t get it….

 3. sært så forskellige vi opdrager vores børn … uanset hvordan kørereglerne er i de forskellige lande så bliver de vel fornuftige som voksne håber jeg .. jeg ser for mig køer af børn i de respektive lande Spanien, Frankrig og Italien som en stor bryde kamp i blod sved og tåre når de er hjemme i deres land hehe

 4. Har lige været i Legoland, hvor vi spottede noget af det samme, her oplevede vi dog rigtig ofte at det var de muslimske børn og deres forældre, der var helt blottet for køkultur, trods det at de talte dansk og altså bor her i landet. Tør næsten ikke at skrive det, uden at blive kaldt for racist, men det var vores observationer…

 5. Jeg observerede det samme, da vi var på Mallorca i uge 29Jeps! Især elsker englænderne meget meget usund morgenmad og cola til …vent da lige til det bliver over middag med den slags.

 6. Mine franske venners børn kan godt stå i kø… De er faktisk overordentlig velopdragne. Talte faktisk med mine venner om opdragelse, da vi besøgte dem i Cannes, og de sagde, at det også handler virkelig meget om social klasse
  (det tror jeg gør sig gældende alle vegne). Til gengæld er flere franskmænd så tilbøjelige til at slå deres unger – uanset social og kulturel kapital og tilhørsforhold…

 7. Det er jo noget at det sjoveste ved at rejse, det der med at opleve andre mennesker. Fine observationer du har lavet 😀

  Vandlad. Det er jo sjovt, og jeg bliver lige pludselig 5 år igen. Men det er også klammo, jeg skal i hveer fald forsøge ikke at kigge ned på gulvet. Jeg får kuldegysninger af hår, plastre og strømpefnulder. Og endnu værre er det når det er tilladt at spise der.. sådan en klor marineret pomfrit der ligger der halvt tværet ud. ..
  Så godt gået Julia, med to gange på én uge.

 8. Det er jo noget at det sjoveste ved at rejse, det der med at opleve andre mennesker. Fine observationer du har lavet 😀

  Vandlad. Det er jo sjovt, og jeg bliver lige pludselig 5 år igen. Men det er også klammo, jeg skal i hvert fald forsøge ikke at kigge ned på gulvet. Jeg får kuldegysninger af hår, plastre og strømpefnulder. Og endnu værre er det når det er tilladt at spise der.. sådan en klor marineret pomfrit der ligger der halvt tværet ud. ..
  Så godt gået Julia, med to gange på én uge.

 9. Enig! Er lige kommet hjem fra to uger i Spanien og aldrig har jeg oplevet mere uhøfligt folkefærd! Ingen køkultur – hverken for børn eller voksne, ingen alm. pli med at flytte sig i butikker eller lufthavne eller noget, og kan SÅ meget nikke genkendende til manglende børneopdragelse. Hysteriske børn i flyet og i vandland uden voksne reagerer, og børn med ipads, der spiller spil med lyd på i flyet på højeste volume… Så føles en 6 timer lang flyvetur altså endnu længere….

 10. Hej Jette! ARGH – vi burde have været klædt ud!
  Hej Line Maria – KRAM!

  Hej Line B – TAK – vi er totalt på samme side!

  Hej Marie – jeg er bange for at du har ret; men mit i kernen socialdemokratiske hjerte vægrer sig…

  Hej Anne!, haha – ja – også dette kan have noget med Maries observation at gøre…

  Hej Nielsen – måske skal de lige nå at lære, hvordan vi gør. Tror ikke det på den måde har noget med religion at gøre; men kø-kultur, som jo er noget vi lærer fra vuggestuealderen i Danmark.

  Hej Helle – haha; ja, helt sikkert!

  Hej Skøre Liv – jeg var den vildeste politibetent; især på andendagen.

  Hej Charlotte – kram til dig!

  Kærligst
  J

 11. Hold nu op det er sjovt… Har også tilbragt to gange otte timer i vandland, dog i Portugal og synes faktisk det er sjovt(også selv at køre ned af de lodrette baner). Frynser på badetøj, forstår det ikke men der er meget af det, så meget at selv min mand opdagede det og undrede sig meget over hvorfor frynserne var der??? Og ja køkultur er noget vores børn og tyskere kan, ordning mus sein!!
  Prøv så lige at dele fly med 70 ældre, spanske mænd og damer der taler og taler og taler og går og går og står og står og står, og skal på toilettet ca to gange i timen…. her er der ingen forældre man kan kalde på og påpege den dårlige opførsel

 12. Det er fedt. Skidesjovt skrevet :))
  Elsker alle undertonerne – og elsker også ferielandet (uanset geografisk land) til menneske-kigning.

 13. Åh jeg fik styret udenom vandland efter dette indlæg. Vil dog sige, at englændere elsker Mallorca og de kommer, som danskere i flere udgaver. Vi mødte et sødt par, hvor hun var lærer og deres mad var helt som vores. Som min veninde i London siger – man render altid ind i Essex i udlandet og flover sig over det. Essex er nemlig hendes definition på de lav-sociale englændere, med tatoveringer (mange), store børn i klapvogn, kvinder og piger med kig til navlen og godt nedringet – og så en elendig kost og masser af øl (til alle voksne) krydret med cigaretter. Oh joy 🙂
  PS. Jeg så en pige fra England med navle-piercing. Hun var ikke én dag over 14! Jeg tabte simpelthen underkæben.

 14. Jeg kommer selv fra Spanien, er (synes jeg) ret vel-opdragen og folk som ikke står i kø irriterer mig ret meget…..
  Jeg er lærer. For nogen tid siden var jeg på vej til toget, når nogen, i perfekt dansk, sagde til mig: “Hej, jeg hedder X og jeg kommer fra Spanien” . Det viste sig, at den her fyr havde boet i Spanien hele sit liv…hans mamá er dansker, derfor hans perfekt dansk, og af ét eller andet grund, er de flyttet til Dk. Men knægten savner Spanien, og vil gerne tilbage. Han ville snakke med mig om det…og om Spanien…og om hvordan tingene er here….. på et tidspunkt sagde han til mig ” her tror eleverne , at Spanien er næsten en tredje verdens land” …. det satte nogle tanker i gang……. om fordom og generalisering …og om livet, og om hvordan vi betragter hinanden…..

  Jeg synes faktisk, det er lidt trist, den her…I cannot help it …..

  Katrine S… jeg synes helt bestemt, at du skulle begynde at kigge efter et andet sted at tilbringe din ferie i…Spanien klæder dig ikke…. West Point perhaps?

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *