Interview: “Det går hånd i hånd, at passe på jordkloden og sig selv.”

Jeg møder ganske ofte, nogle helt fantastiske kvinder, som kan noget helt særligt. Da jeg var til Danish Beauty Awards hilste jeg på Malene Birch som ejer og driver green matters, som er agentur for en lang række lækre skønhedsbrands, som alle sammen har det tilfælles, at de i en eller anden udstrækning er grønne. Jeg har længe været vild med makeupbrandet benecos (billigt, grønt og helt vildt lækkert), og de gode hudplejeprodukter fra trilogy – begge er brands Malene har etableret på det danske marked. Heldigvis sagde Malene ja til et interview – læs med og lær om hvordan man kan drive forretning, have holdninger og ikke mindst: Arbejde for at vi alle sammen får det lidt lækrere i vores hud.
DSC02987
Du brænder for skønhedsprodukter. Hvorfor blev dette dit felt?
Jeg har meget sart hud og eksem, og derfor har jeg altid været meget opmærksom på, hvad jeg puttede på min hud. Og så har jeg selvfølgelig delt min viden med andre, når de talte om deres hudproblemer. Så det har egentlig bare været min egen interesse, der er blevet til mit job.
Bæredygtighed og økologi indenfor beauty – hvorfor er det vigtigt for dig?
Beauty handler om at passe på sig selv, og det synes jeg ikke at man gør, hvis man fodrer sin hud med kemikalier og hormonforstyrrende stoffer. Naturens egne ingredienser er mindst lige så effektive som alle de kemisk fremstillede ingredienser, der findes i konventionelle beauty-produkter, og de er samtidig langt mindre skadelige for både den, der bruger det, og miljøet. For mig går det at passe på sig selv hånd i hånd med at passe på jordkloden og de mennesker, der bor på den.
 Hvordan og hvorfor besluttede du dig for at drive en virksomhed selv?
Jeg havde et job hos en stor virksomhed, hvor jeg arbejdede med marketing. En dag tænkte jeg, at jeg kunne bruge mine kræfter langt mere effektivt, ved at starte mit eget firma, hvor jeg kunne kæmpe for noget, som jeg synes er vigtigt og derfra har det udviklet sig til det, jeg laver i dag. Det har selvfølgelig været hårdt, men det er det hele værd, fordi jeg hver dag går på arbejde og ved, at jeg er med til at kæmpe for udbredelsen af naturlig hudpleje og make-up.
Hvordan finder du de brands, du gerne vil repræsentere?
Jeg tager tit på rejser til udlandet for at samle inspiration og holde mig opdateret på nye trends, og så sker det, at jeg falder over noget fantastisk, som jeg synes mangler på det danske marked.
Hvilke tre skønhedsprodukter skal jeg kende og hvorfor? 
Trilogy’s Rosehip Oil Antioxidant+ er et mirakel på flaske. Efter bare 3-4 dage kan du se en tydelig forskel på din huds glød, og du skal ikke bruge mere end tre dråber morgen og aften, så en flaske holder forevigt.
Benecos’ Natural Mineral Powder er virkelig et af mine yndlingsprodukter. Den er præcis lige så god som alle de dyre mineralpuddere, men den koster kun 89 kr.
GLOV er en lifesaver, når man skal have make-up af om aftenen, men ikke orker renseprodukter, vatrondeller og øjenmake-up fjerner. Fibrene i GLOV er udviklet til at fjerne make-up kun ved brug af vand. Det tager ingen tid, og den fjerner selv mascara.
316 TRI Group Photography Final Visual
Glov_OnTheGo_w_cloth_1
benecos Natural Mineral Powder light sand_1
3 Comments
Previous Post
Next Post