Hvem har pengene?

Penge og parforhold er åbenbart en mærkelig blanding. I min bog ManiFest har jeg allerede skrevet om netop den cocktail, men jeg forstår tilsyneladende ikke altid omfanget af pengeproblematikken i et parforhold. De fleste jeg kender, har nemlig ikke fællesøkonomi. Det har vi hjemme hos os, som i 100% totalt og fuldkommen fællesøkonomi. Det har aldrig nogensinde givet anledning til problemer, som jeg kan høre at manglende fællesøkonomi ofte gør, hvis den ene for eksempel tjener langt mere end den anden, eller hvis den ene arver penge, som vedkommende, så ikke synes skal bruges fælles. Pludselig bliver de penge man rent faktisk HAR så også til et problem, og ikke kun de penge, man mangler at have. Politiken har i dag skrevet en ret interessant artikel om det, som du kan læse her, hvor en ekspert siger, at vi ikke har fællesøkonomi, fordi vi trækker singlelivet med ind i parforholdet, og så synes jeg faktisk vi begynder at nærme os noget af det helt interessante, for hvilke elementer fra singlelivet har vi ellers med os? Og hvilket form for fællesskab ønsker vi os som generation egentligt af et parforhold?

13 Comments
Previous Post
Next Post