Skæld ud og road rage på cykelstien (og mænd i lycra)

Jeg får skæld ud. Hver ENESTE morgen. Nogen råber, ringer eller hvæser. Det gør jeg fordi jeg cykler det ret korte stykke fra Østerbrogade til Jens Kofoeds Gade i myldretiden. Jeg cykler stille og roligt, og vælger ikke det halsbrækkende spor. Jeg cykler ikke ved siden af Johan, selv de dage, hvor vi følges. Jeg bremser når jeg skal, og jeg giver tegn. Alligevel er folk så pisse morgensure, at det er lige før, det er med hjertet i halsen og to cykelhjelme på at jeg kaster mig ud i strømmen af cyklister. Der er en tone på den cykelsti, jeg aldrig har oplevet før – graden af aggressivitet slår med længder den anspændte stemning der kan være på førstedagen når Magasin holder udsalg og man står i lingeriafdelingen med sine gennemsnitsbryster og vil have den samme BHstørrelse som alle de andre, og prøver at undgå at ende med en i rød. De værste af dem alle, er de mænd, der kommer cyklende ind fra en hyggelig forstadsvilla, klædt i lycra og spandex fra top til tå, med plasticsko og aerodynamiske hjelme og som skal nå igennem København og videre ud til havnen, hvor de skal passe deres arbejde i den finansielle sektor. Når de kommer, så er det bare med at flytte sig. Men hvis man så ikke er hurtig nok, eller vandt til at blive overhalet indenom, så råber de! RÅBER! Jeg troede road rage var forbeholdt motorvejen, men be ware… Det er den ikke. Cykelstien er ikke for børn.

13 kommentarer

 1. Amen to that! De er fuldstændigt vanvittige! Og hvis man så formaster sig til at placere sit afkom i en ladcykel (fordi det virkelig ikke er rart at have en ellers stabil 5 årig på egen cykel i morgentrafikken) , så er man virkelig grunden til alt ondt i verden!

  Jeg håber virkelig, at de bruger de ekstra 5 min de vinder til noget MEGET fornuftigt… Ellers har de bare ødelagt den gode morgenstemning for alle.

 2. Send dem et smil og ønsk dem en god dag, måske der er en enkelt af de sure, der vil benytte chancen til lidt selvindsigt 😉

  Og så synes jeg, det er så fedt, at du cykler. Jeg bor i det yderste “udkantsdanmark”, hvor der er masser af tomme cykelstier og hvor alle kører i bil med både deres store og små børn. Hm… tankevækkende…

 3. Men Julia, det er jo fordi de er SINDSSYGT vigtige, de der mænd! Og nu har de faktisk også lige købt en ny carbonsaddelstang for 6.995,- så cyklen vejer præcis 89 gram mindre, så de kan køre meget hurtigere. Nå ja, og så skal de jo indhente de 10 min. de er bagud, fordi det tog 12 min. at rulle spandexdragten på…
  Så kan du jo ikke komme kørende der med dit barn og være i vejen, vel? Det må du da forstå.

  Kh Grethe

  Ps. Herude på landet (Skanderborg) er det faktisk mig, der står for road ragen, når de der cykeltosser insisterer på at køre to og to på vejen, ikke cykelstien ved siden af, midt i myldretiden!

 4. Har slet slet ikke samme oplevelse. Cykler 9 km hver morgen fra forstad til indre by, og bevares, der er utrolig mange på cykelstien, men det er uhyre sjældent, jeg oplever aggressive råb og negative håndtegn. De, der cykler roligt, cykler inderst. Fartbøller og konkurrencemennesker yderst. Problemerne opstår faktisk kun i kryds, hvor mindst to biler mener, at de da sagtens kan nå over. For gult. Når der allerede er fyldt op med biler på den anden side af krydset. Zig-zag mellem biler, busser og lastbiler er noget nær halsbrækkende. Men selv dér, er cyklisterne de søde, der holder tilbage for hinanden, så flest muligt kommer med over.

  Og ja, jeg synes altså ladvogne og Nihola-ligaen er irriterende. Men 9/10 er altså utroligt søde til at køre så langt inde ved kantstenen, at andre sagtens kan passere.

  God vind på jernhesten 🙂

 5. Hvad er der galt med en rød BH? Jeg har én og den passer godt til mit “fræk-lille-nissepige-kostume”

 6. Send gode tanker til de lycra,- og spandexklædte mænd! Det må være hårdt i længden at skulle bruge sin energi på at råbe af andre, især hvis man er et meget travlt og betydningsfuldt menneske… For mig at se handler det om at vælge sine kampe – det er mænd som dem, der har så travlt så travlt og er åh så betydningsfulde med deres vigtige arbejde (og den løn der gør at de kan bo i en villa nord for København) der kan ende med at dø af et hjertestop som 50-årige fordi kroppen siger fra… Så hellere være lidt langsommere på sin cykel, have tid til at registrere årstidernes skiften og mærke livet! Fortsæt endelig med at cykle, Julia 🙂

 7. Jeg er også møg træt af den slags mænd der mener at cykelstien er deres personlige træningssted

 8. Nu har jeg ledt og ledt, men finder det ikke. Maren (marensblog.dk) havde et hylende morsomt indlæg om lige præcist råbende cyklister. Hun blev råbt ad – og mødte ham derefter i samme elevator – han nåede ikke engang elevatoren før hende. Såvidt jeg husker var han ret flov 🙂

 9. Jeg overholder hastighedsbegrænsningerne på vejene i bil og oplever den samme opførsel fra medtrafikanter. Man bliver ked af det. Og ved at de fleste ulykker skyldes høj fart. Mennesker er dumme nogle gange. Føler med dig.

 10. Hej Julia!
  Jeg husker Vigga’s mor skrev om problemet http://livsstil.tv2.dk/samliv/2015-12-17-mor-beder-cyklister-passe-paa-lille-vigga-din-datter-er-ikke-doed-vel
  Jeg synes ikke, at problemet afgrænser sig til cykelstien – vi er generelt meget mig-orienterede og ikke specielt kollektivistisk indstillede.
  Min mand arbejder på et nybygget plejehjem, og da de nye ældre skulle flytte ind, var det kun 2 ud af 20, hvis pårørende hjalp deres mor/far med at flytte ind – pakke nips ud, hænge billeder op og lægge ting i skabe og skuffer. Det mener folk seriøst er en sag for det offentlige, så det klarede fys’er, sosu’er osv. En lejlighed på et plejehjem sidestilles med en privat bolig, så det er den ældres eget ansvar, men det kan de jo ikke.
  Hvornår blev det ok at sætte sig selv først foran alle andre?
  Hmmm…
  Knus herfra

 11. Min mor på 57 (alder vigtig for historien) der cykler hver dag, har oplevet, at en ung velklædt fyr kørte helt op på siden af hende og hvæsede hende ind i øret, at han var træt af gamle kællinger som hende, at de skulle væk fra cykelstien og i øvrigt ikke have lov til at leve! Min mor havde kommenteret venligt, at han burde holde tilbage for at barn på vej over for grønt i en fodgængerovergang. Hun var dybt chokeret over den unge mands reaktion – faktisk bange. Cykelsti eller ej – nogle gange tror jeg virkelig, at det bare handler om, at man kan komme af med nogle frustrationer i trafikken, uden at man skal stå ansvar overfor nogle. Den slags er tilsyneladende ikke kun forbeholdt nettet…

 12. Det er det sjoveste jeg længe har læst! du har et funny bone. Og så husker jeg det godt fra vi boede tæt på Gl. Kongevej. Jungleloven hersker!

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *