(Nu ikke hemmeligt mere) ManiFest – min nye bog

Jeg har sådan glædet mig til at fortælle dette, for jeg har holdt på hemmeligheden længe. Jeg er nemlig overtroisk og bange for at sælge nogen eller noget før noget andet er skudt. For tænk nu, hvis den ikke blev til noget, hemmeligheden! Men nu sidder jeg med den. Hemmeligheden er landet i fysisk form.

Jeg har nemlig skrevet en bog, en bog som jeg er virkelig glad for. Den hedder ManiFest, fordi det er, hvad den er. Et manifest for det at være voksen, kvinde, sig selv, med stort F fordi, det er på tide, at vi får fat i den del af voksenlivet, der handler om frie valg, liv, kærlighed og alt det andet, der er værd at fejre.

ManiFest var rent ud sagt en fornøjelse at skrive (nej, jeg bliver aldrig den forpinte forfatter-type, jeg ELSKER at skrive), og nu, hvor jeg endelig har fået den mellem hænderne og bladret i den, synes jeg faktisk stadig den er sjov. Jeg har gjort mig umage for at være 100% mig selv i den – lidt som den gang med Hvor Lagde Jeg Babyen, hvor jeg skrev som om ingen skulle læse den. Det samme har jeg gjort med ManiFest, så den er fyldt af ståen-ved-hed, ret bramfri og ikke bange for at træde nogen eller noget over tæerne.

Bogen er en debatbog, en holdningsbog, men også en status over, hvor vi er henne lige nu, alle os, der står lige her midt i voksenlivet og forsøger at finde ud af hvornår vi skal nå at bage, knalde og hente vores børn. Den handler om skilsmisser, botox, ironman, og om mænd. Den handler om ligestilling, feminisme, tørshampoo og hvordan man går baglæns i høje hæle. Den handler om at rense afløb, om sorgen over det liv, der ikke blev til noget, og om modet til at tage ansvar. Den handler om stress, død, lange bryster, og hår på benene (og om kunsten at finde ud af hvor knæet slutter). Den handler om krop, kærlighed og om diamanter, og om hvornår man er gammel nok til at blive som Suzanne Brøgger. Og lidt om hvordan man undgår at blive Tove Ditlevsen. Og så handler den forresten også om mænd, der slipper pikken fri og om veninder, og hvorfor vi har brug for kvinder i vores liv. Og om karriere, og hvad det er for en størrelse. Og om hvad der mon i virkeligheden er det allervigtigste i livet.

(En af mine gode veninder har forresten læst den inden den blev trykt, og da hun gav mig manuskriptet tilbage havde hun været sød at skrive, hvornår hun var enig, uenig og hvornår hun havde grint og grædt undervejs. Hun havde heldigvis været alle følelserne igennem, mest mest af alt havde hun grint, og det er jeg simpelthen så stolt af. Desuden sagde hun: “Alle kvinder bør læse den” – og da var jeg lige ved at gå i gulvet af stolthed.)

Jeg håber sådan at du får lyst til at læse den – der er efter sigende godt tryk på den allerede, så du kan reservere et eksemplar ved at klikke her (og der er der faktisk også rabat, har jeg opdaget). Den udkommer om præcis en uge, torsdag den 26. maj.

 

28 kommentarer

 1. Min mund gik fra semi-nedadhængende og “æv, det er også et temmelig kedeligt direktiv, jeg sidder og læser lige nu” til fra-øre-til-øre-smil, da jeg så dit billede på instagram. Kæmpe stort tillykke med din bog, og jeg glæder mig til at læse den, for ja, det skal jeg!

 2. Uhh – den glæder jeg mig til at læse – så kan det omsider være, at jeg kan komme igennem en hel bog. Halter stadigvæk efter her i postbarselsårene :-). Stort tillykke.

 3. TAK Marina! Tusind tusind tak!

  Kære Dorte – den er i små haps-afsnit, så den er faktisk lige til at gå til. Tusind tak; jeg håber du får tid til at læse den. KH J

 4. Jeg var vild med at læse dine andre bøger og glæder mig også til denne 😀
  Stort tillykke med udgivelsen!

 5. Kære Julia.
  Jeg har fulgt dig et par år, og jeg henter både mod, inspiration, glæde, grin og power, når jeg læser din blog, dine indlæg eller dine bøger.
  Jeg har altid sagt, at kvinder i min alder (begyndelsen af 30’erne) mangler forbilleder, men sådan har jeg det faktisk ikke længere – så tak for det.
  Du kan tro, jeg skal læse din bog. Og jeg GLÆDER mig.
  Bh Karen

 6. HVOR kan man få fat i den – tænker jeg skal købe den til liggestolen i weekendens sommerhus-get-away. Det er ikke ofte jeg egentlig stormer ud og køber en nyudgivet bog. Men jeg er sikker på, at jeg må eje denne.

 7. Den lyder i dén grad som et must read! Hvor er det fantastisk at du tager fat i stort som småt, alt fra kedelige hverdagsting som alle døjer med, til tanker omkring ligstilling, livet og det at stå ved sig selv.

  KH

 8. jeg er stolt af at kende dig, og for at kunne kalde mig for både din læser, din kritiker, din kollega og din meget nære veninde…

 9. SÅDAN….. Godt gået og hjertelig tillykke. Det lyder til at være en sjov, god og ærlig bog, mon ikke det kan gå hend og blive den “nye bibel” ved mange kvinders natteborde. Den er i hvad fald skrevet på min ønskeliste☺

 10. Tillykke. Det gik jeg lige og ønskede mig… En god bog fra dig. Nu har jeg nemlig læst de andre bøger en mio. gange. Tak. Glæder mig til at læse bogen.

 11. Den udkommer simpelthen på min fødselsdag 😀 u ved jeg hvad jeg skal give mig selv i gave ( ud over de ting jeg allerede har købt). Glæder mig

 12. Tillykke med bogen – jeg glæder mig SÅ meget til at læse den 🙂

 13. Ih den vil jeg glæde mig til at læse! Den lyder lige som bogen, jeg har brug for lige nu 🙂 Jeg var så glad for ” hvor lagde jeg babyen?”, da jeg havde fået min søn. Elsker humoren, tankerne, ærligheden og det uperfekte som vi nok alle kan relatere til.

 14. Kære Julia – sikke en dejlig nyhed. Kæmpe tillykke med din nye bog. Jeg har fulgt dig siden min første barsel for 7,5 år siden hvor jeg læste – hvor lagde jeg babyen. Den var dejligt befriende. Det er i blog i øvrigt også. Så vil i den grad glæde mig til at læse din nye bog.

 15. TILLYKKE med din bog!! Dén glæder jeg mig til at få fingrene i, kan du tro.
  Jeg er vild med din blog, dine skriverier, dine holdninger (for det meste), din tøjstil og din smukke udstråling. Kærlig hilsen en fast læser gennem flere år 🙂

 16. TILLYKKE!!! Hvor er det en dejlig hemmelighed. Og så fik jeg da også lige reddet mig min barselsgave til mig selv. Jeg læste “Hvor lagde jeg babyen”, da jeg fik mit første barn og næste efter netsundhedsplejersken var det absolut det mest brugbare. Med mit andet barn fulgte “Holder du lige øje med mit diadem”, og igen var det bare lige det, der prikkede hul på barselsboblen og gjorde det hele lidt mere overkommeligt. Så jeg har store forventninger (tak for pres det), når nu jeg går på barsel med mit tredje barn om ganske kort tid, og regner med, at ManiFest skal gøre min verden sjovere, dybere og gerne lidt mere interessant.

 17. Hip hip HURRA! Ihh hvor jeg glæder mig til at læse den!! Er sikker på jeg kommer til at grine meget meget mere over botox og alt det andet, som jeg ikke aner (anede) noget om. Stort tillykke – smiler stort! Stort knus Helle

 18. Stort tillykke Julia ! Jeg GLÆDER mig til at fordybe mig i endnu en af dine bøger.

 19. Hurra for din nye bog. Den vil jeg helt sikkert læse – for det lyder som om, at du kommer 380 grader rundt og mere til! Helt uden filter – og det er bestemt en af dine styrker (og noget som mange – mænd – måske vil klandre som en svaghed?) Tak for at give os filterløse kvinder en stemme. Nu er det ikke for at hylde janteloven at jeg skriver dette – og jeg er sikker på at alle “svagheder” i bogen rummer selvindsigt og styrke, med en hyldest til alle de krav vi kvinder forsøger at leve op til i dagens Danmark anno 2016. Særligt bliver jeg tiltrukket af reflektionen over hvornår man kan være som Suzanne Brøgger, uden at ende som Tove Ditlevsen – for det kan guddødeme føles som balletdans på en tveægget “Global”.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *