“At føle sig velkommen er en menneskeret”

Charli

Der er nogle mennesker, som gør noget, hver eneste gang, vi andre tænker, at her kunne vi måske lige give en hånd med. Sådan en er Charli. Jeg har kendt hende i mange, mange år fra modebranchen, men nu har Charli startet en NGO. Én der skal hjælpe med den store flygtningekrise, vi står i lige nu. Fordi Charli er som hun er, har hun naturligvis også lige fået fikset en støttekoncert, som for det første samler ind til fordel for at kunne arbejde for og med flygtninge herhjemme og på flugten.Koncerten er den 11. februar på VEGA, og har dette imponerende line up:

D-A-D, Turboweekend, Aura, Wafande, Pharfar, Vild Smith, EXEC (Troels Abrahamsen), Thomas Buttenschøn, Baby In Vain, Master Fatman, Brandon Beal, Melanie Ivy, Folkeklubben
Pivot Dance Company
DJ Master Fatman/ DJ Nah Care/ DJ Nannalious /DJ Le Gammeltoft /Marcus Voigt & Blake Jordan

og du kan købe billetter her.

Om Fair Welcome fortæller Charli:

Fair Welcome hjælper der, hvor mange andres hjælp sætter ud – en NGO som drives af nærhed, menneskelighed og varme. Et smil og en håndsrækning kan gøre en kæmpe forskel for mennesker på flugt fra krig og elendighed, men også i dagligdagen. Vi er der for flygtninge og andre medmennesker i fare for at blive isoleret fra samfund og fællesskab. Vi har et ansvar for hinanden, og det kan vi alle være med til at løfte.

”Vi vil hjælpe der, hvor det giver bedst mening, nemlig i mødet mellem mennesker” udtaler Laust Sonne og Maria Erwolter, som ambassadører for Fair Welcome”

Afsættet for Fair Welcome var en rejse til Lesbos med et delvist forretningsmæssigt formål, men det ændrede sig dramatisk for stifteren, Charline Skovgaard. Hun oplevede en humanitær katastrofe udspille sig for øjnene af hende, og kunne ikke andet end at handle på den desperate situation. Én ting er at hive forkomne mennesker ud af gummibåde på stranden, bruge sin kropsvarme til at give dem varme, men det liv, der venter i destinationslandet, kræver mindst lige så meget varme og handling. Fair Welcome arbejder på, at medmenneskelighed får en større plads i samfundet.

”At modtage mennesker i så stor nød og elendighed, som ses på Lesbos, at invitere en flygtningefamilie ind i sit liv og kalde dem familie, er valg jeg har truffet, og jeg håber selvfølgelig, at jeg kan inspirere andre til at gøre det samme. Om ikke andet så kan vi alle række hånden ud til hjemløse eller sende et smil videre. Vi har så mange forskellige ressourcer og talenter, og vi kan alle hjælpe på hver vores måde. I Fair Welcome mener vi, at Danmark kan og skal være et forbillede for fællesskab og samhørighed – det ligger i vores hænder” Charline Skovgaard

Skærmbillede 2016-02-04 kl. 08.46.41

3 kommentarer

  1. Ja – super line up både på scenen og blandt gæsterne. Koncerten er flyttet fra TAP 1 til VEGA.
    Der er mange gode grunde til at komme..SES

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *