Vinterhjælp: 5 af de gode

Ét af produkterne i dette indlæg er blevet givet til mig af en virksomhed, vi arbejder for og er derfor sponseret. Det er markeret tydeligt i indlægget nedenfor. Ønsker du at læse mere om sponsorater på bloggen her, så klik her.

Som vi vist har fået etableret, er det vinter. Eller rettere: VINTER. I Elias klasse er der 12 elever tilbage, læste jeg på forældreintra i går, resten er syge. Det er mine unger også stadig, og vi fortsætter med kludetæppet af hjælp til at passe børnene. Men vinteren kræver faktisk hjælp. Ikke bare med og til ungerne, men også til mig. Og eftersom jeg ikke kan købe 24 timers søvn i en automat, er her er nogle af mine favoritter for tiden.

Sukkulenter (billedet ovenfor) – er så fine. Dette er et paradistræ, og man kan få det til at slå rødder i et glas vand og alene det minder om forår og noget, der ligner en have. Og suk, hvor jeg savner den kolonihave og det forår, jeg svagt mindes, findes der.

Ellers er dette en del af arsenalet. Fællesnævneren er fugt:

2016-01-17 11.29.01

Weledas Hautcreme, eller som den hedder i Danmark, Skin Food er en klassiker. Det holistiske brand, a la Rudolf Steiner, som simpelthen bare er så enkelt og rent, man næsten kan ønske sig, har lavet denne fugtbombe. Jeg vender tilbage til den hver eneste vinter, og jeg elsker den. Den er meget fedtet og kan også bruges til tørre pletter på arme og ben. Fordi den er så fedtet, skal man lige holde igen fem minutter med makeuppen om morgenen indtil den er sevet helt ind i huden. Den er spækket med kamille og calendula.

2016-01-17 11.29.31

Fugt til håret – er et must. Det svenske brand Björn Axen er et du skal kende.  Masken her er fyldt med fugt til garnet og reparerer splittede og spaltede ender. Jeg kører på den 3. bøtte, og det er hver en krone værd. Jeg bruger den engang om ugen i rå mængder, og håret kan faktisk både krølle og skinne bagefter på trods af vejret. Man kan købe det hos udvalgte frisører eller via diverse webshops.

2016-01-17 11.30.04

2016-01-17 11.29.24

Denne duo blev jeg præsenteret for af en makeupartist ved et L’Oréal-arrangement for et år siden og jeg har været afhængigt af den siden da. Den hvide base er en lysreflekterende primer (og jeg har fået den forærende af L’Oréal), som hjælper huden med at se ud som man både har sovet nok, spist sundt og set 3 liter vand i øjnene hver dag. Man kan bruge den alene eller under makeuppen. Jeg gør det sidste. Lumi Magique concealeren fås i to farver og er en tyndtflydende concealer med en pensel. Den er let at bruge, og fjerner mørke render under øjnene eller de der lidet klædelige sprængte blodkar rundt om næsen de af os, med særlig lys hud, har en tendens til.

2016-01-17 11.29.12

Denne olie fik jeg i julegave af min veninde. Ud over at flasken er så smuk, er jeg vild med navnet: When hope is not enough. Det er en ansigtsolie fyldt med omega 3 som gør noget godt for hudens elasticitet. Jeg bruger den morgen og aften – inden skin food fra Weleda.

8 kommentarer

 1. Her er vi også hårdt ramt… 2 børn på sofaen og en mor der er desperat over alle de sygedage de allerede har. Jeg nurser og håber på snart bedring. Kaffe indtages i store mængder og brændeovnen buldrer. God dag til dig !

 2. Rigtig god bedring til drengene, nu må det godt snart blive forår..

  Og tak for tippet med Weleda’en, kunne godt bruge noget fugt nu. Mine almindelige cremer har helt givet op, og efterladt min hud helt ørkenagtig.

 3. Lumi concealer er også et hit hos mig. Den er rigtig god, fordi den giver let dække og sagtens kan bruges selv om jeg ikke bruger andet make-up på huden. Kh. Birgitte

 4. Vi bruger også weledas skinfood Big time på ungerne, særligt om aftenen. Om morgenen inden de skal afsted smører jeg dem (under nange protester!) ind i Weledas mandelolie. Det gør faktisk, at de kommer fine igennem kulden uden vintertræt, rød og irriteret hud.

 5. Kære Mormonster! Ja, det er sådan en god idé – det vil jeg kopiere, så snart udflytterungen er på højkant igen. Tak for tip! KH J

  Kære Birgitte – nemlig. Man kan faktisk nøjes med at bruge den. Er også vildt glad for den. KH J

  Kære CM – så skal du bare i gang med Skin Food – den er så lækker. Og tak – ja, foråret ville være så velkomment nu. KH J

  Kære Pernille; ja, det burde hedder Barnets tolvte sygedag… Så hårdt. God bedring hos jer! KH J

 6. Mht Weleda så har jeg det ret svært med du kalder den “det reneste”.. Har du prøvet at køre indholdsfortegnelsen gennem kemiluppen? En app der afslører allergifremkaldende ting, forbudte stoffer og miljøbelastende stoffer i cremer osv.

  Nu findes skin care endnu ikke i app’en, men alle (undtagen 2) øvrige weleda produkter der er der nu, er enten gule eller røde der betyder parfume og allergi i produktet samt miljøbelastende ting og/eller hormonforstyre de (mistænkte) stoffer.

  Weleda passer bare slet ikke ind i det billede jeg havde af dig

 7. Kære AM – jeg er VILD med Weleda – og uden at batle på den lille kemiker, så er der jo e-numre i alt, selv i det mest økologiske. Og ja, det er sandt at der er masser af æteriske olier i Weleda og at nogle er allergiske overfor dem. KH J

 8. Kære AM.
  Nogle æteriske olier er klassificeret som skadelige for miljøet, og det er de også i store mængder, og det er meget vigtig information. Som fx ved lækage under transport – hvis en container med store mængder (tons) af råvarer er utæt, så vil det forurene miljøet. I kosmetik anvendes kun ganske små mængder af disse stoffer. Klassificeringerne er nødvendige, men er ofte unuancerede og kan skabe et lidt forenklet billede af virkeligheden.
  Æteriske olier kan – som også kunstig parfume – være allergifremkaldende, og døjer man med parfumeallergi bør man naturligvis anvende uparfumerede produkter.

  Weleda indeholder ikke hormonforstyrrende stoffer.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.