Interview: Naturmedicin, Pukka & Økologi: Sebastian Pole

For nogen tid siden var jeg så heldig at få lov til at lave et interview med grundlæggeren af den ayurvediske virksomhed Pukka, Sebastian Pole. Du kender Pukka  fra fantastiske, velsmagende teer, og fra deres kosttilskud baseret på urter og ældgammel viden. Hvis du interesserer dig bare en smule for sundhed, for almindeligt velbefindende og ikke mindst for, hvad det er vi har glemt, men som vi vidste engang, så læs med her:

Seb smelling marigolds copy
Du er en af ​​grundlæggerne af Pukka. Hvad er det, at vi er nødt til at forstå eller huske om urter?

 Vi skal huske på, at historien om medicin starter med urter og urtemedicin. Vi skal huske, at planter er gode healere. Planternes evne til at beskytte sig mod invaderende mikrober og ekstreme klimaer er bemærkelsesværdig. At disse samme, kendte evolutionære kvaliteter kan hjælpe vores liv til at blomstre, er almindelig sund fornuft. Krydrede,  aromatiske terpener og farverige flavonoider, som du finder i ingefær, hellig basilikum eller gurkemeje, hjælper planter med at blomstre. På samme måde kan de også interagere med hele vores mentale, emotionelle og immune system, og optimere vores reaktion på snart sagt hvad som helst.

De kan både hjælpe med at stoppe en virus og kickstarte vores nervesystem, lindre smerter, øge vores frugtbarhed og de kan løfte vores humør, når vi føler os nedtrykte. Ligesom de interagerer med vores gener, celler, væv, organer og ånd,  kan planter bogstaveligt talt hjælpe os til at påvirke vores egen skæbne.

110516_chamomile

 Pukka gør et stort arbejde for bevarelse af vilde planter. Hvordan gør du det, og hvad kan jeg som nordeuropæer gøre for at bidrage?

Vores vilde høst styres gennem Fairwild ordningen. Det er en nyere ordning skabt af WWF, TRAFFIC, IUCN (Den Internationale Union for Bevarelse Af Natur) og BfN (Den tyske stats agentur for naturbeskyttelse) for at sikre en bæredygtig indsamling af vilde urter. Ordningen er et eksempel på aktiv og velfunderet bevarelse, der er udviklet af eksperter i bæredygtige økosystemer.

Ordningen arbejder med principperne fra FairTrade for at sikre, at samlerne behandles retfærdigt og betales korrekt, så bæredygtige og vilde indsamlinger kan sikre den langsigtede overlevelse af arterne og samfundet. På den måde tager man hensyn til helheden – at mennesker, planter og økosystemet alle er lige vigtige. En FairWild certificering kan forvandle potentielt destruktive vilde høster til et stærkt bevarelsesværktøj.

Vi kan bidrage ved at sikre, at alle de vildt høstede urter såsom brændenælder, hyldebær, limeblomster og lakrids, som vi køber, har stemplerne for bæredygtighed og fair indsamling.

100224_chamomile-2

Du har lanceret et flad mave-regime, der lyder spændende. Hvilken Pukka te og ernæring skal jeg indtage for at blive bare en lille smule fladere omkring taljen?

Vi kalder det follow your fire. Ayurvedas bedste tip her er, at du skal fornemme, hvor stærk din fordøjelse er. Forestil dig, at du nærer en brændende ild i din mave, og at du skal vedligeholde den. Når du tuner ind i den følelse, vil du hjælpe dig selv med at spise den rigtige mængde i forhold til dit fordøjelsessystems kapacitet. Ayurveda anbefaler at bruge aromatiske og opvarmende urter såsom ingefær og kanel til at stimulere din ild – dit fordøjelsessystem. Varme drikke er også en vinder, der blidt vedligeholder din ild.

Fremgangsmåde:

 

Drik dagligt tre kopper Three Ginger te for at holde din fordøjelses ild ved lige og understøtte din flade mave.

 

Wholistic Triphala er kapsler til dit fordøjelsessystems maskinolie. Den sørger for, at maskineriet kører og fungerer, som det skal, hver dag. Triphala er en traditionel  Ayurvedisk blanding af tre frugter, der kaldes amla, bibhtaki og haritaki. Disse frugter styrker fordøjelsen ved at gøre den regelmæssig. Triphalakombinationen er også fyldt med beskyttende antioxidanter og understøtter de naturlige udrensningsprocesser.

 

Natural Balance fås som kapsler og styrker processer i stofskiftet og fordøjelsen ved at optimere den endokrine funktion, som stimulerer naturlig vægtvedligeholdelse. Kombinationen af urter hjælper med at stå imod ubalance i insulin-leptin-niveauerne, booster thyroidfunktionen, Den balancerer blodsukkeret og hjælper udrensningen af overskydende fedt og kolesterol fra kroppen, så din mave holdes flad og dine kurver smukke.

 Hvis jeg gerne vil undgå forkølelse og holde mig bare en lille smule oven vande om vinteren, hvad kan jeg så gøre for at hjælpe mig selv?

For at holde dig stærk:
Vitalise er en levende blanding af 30 daglige energigivende planteekstrakter, der giver vitalitet og energi, og hjælper med at holde træthed, dårlig kost, phyto-ernæringsmæssig mangel og lav immunitet i skak.

Vitalise fås som pulver eller kapsler, og giver et bredt spektrum af ekstraordinært koncentrerede phyto-næringsstoffer med vitaminer og mineraler, der giver dig vedvarende beskyttelse mod antioxidanter. Med et stærkt og nærende boost giver den dig all-round energi, der forbedrer din vitalitet og kraft.

Det er en levende og nærende blanding, der indeholder 30 økologiske ingredienser, herunder koncentrerede ekstrakter fra 10 urter og krydderier, 7 frugter, 3 slags tang, 2 grøntsager, 2 svampe, 2 ferskvandsplanter, 1 slags græssaft og den magiske blomsterpollen. Den indeholder nogle af naturens fineste energigivende planter, der hjælper din krop til at trives, ved at hjælpe den med at regenerere og genopbygge.  Den er skabt til at forbedre kvaliteten af ​​dit væv, styrken af ​​dine organer og dynamikken i din energi.

Hvis du får feber eller en forkølelse:
Andrographis stimulerer et effektivt immunsystem, der skal bekæmpe infektion og feber. Den stimulerer immunsystemet med anti-bakterielle og anti-mikrobielle egenskaber. Den øger et svækket immunforsvar og hjælper det ved at bekæmpe akutte inflammatoriske infektioner i luftvejene, mave-tarmkanalen og leveren.

Hvis du har hoste eller brystinfektion:
Hyldebærsirup er en lækker eliksir for hele familien, der renser og lindrer luftvejene. Den er særligt god til sæsonforkølelser, tør hoste, overskydende slim og katar, ondt i halsen og generel influenza. Siruppens bløde, søde og beroligende kvaliteter hjælper på irriterede slimhinder og irriterende hoste. Siruppens egenskaber dæmper sammentrækninger og har samtidig en slimløsende effekt. Hyldebær bekæmper ti typer influenzavirus og fremskynder restitutionstiden.

Hvad er, efter din mening, det vigtigste resultat af Pukka?

Vi er heldige hos Pukka, at der er så mange mennesker, der elsker vores urteblandinger. Det er meget inspirerende for os at forbinde mennesker med planternes kraft og at kunne så og høste millioner af planter fra økologisk jord – og hjælpe med at beskytte mennesket, planterne og vores planet.

5 kommentarer

  1. Kære Tina, Ja – det er simpelthen bare altid godt med ekstra tips i dén retning.
    Kære Marina; nej, jeg har også først lige fanget den del.
    KH
    J

  2. Fantastisk spændende interview, drikker hver dag Pukkas pure te, nu vil jeg prøve three ginger te. Ha’ en god dag.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *