Glædeligt Nytår!

Glædeligt nyt år, kære læser. Og tak fordi du stadig er her. Jeg håber at du og dine er kommet godt ind i det, og at der var glimmer nok til at vare hele året. For jeg tror vi har brug for det, glimmeret, festen og fremfor alt hinanden. 2015 var ikke det fineste år – der har været mange andre af den slags år, men det var som om vi i 2015 blev kollektivt udfordret. Terror, flygtninge og valg, som vi ikke kunne blive bare nogenlunde enige om har gjort at vi i Danmark og i verden ikke er så tætte, som det kræver at løse de udfordringer vi står overfor. Så vi har brug for at feste, vi har brug for at tænke, vi har brug for at handle, og for at puste liv i et år, der meget gerne skal være bedre end det sidste. Jeg har tænkt mig at være mere åben for ideer og mennesker. Jeg vil øve mig i at huske at mine egne holdninger også skal udfordres, og så vil jeg (blive ved) med at hjælpe hvor jeg kan. Også selvom det ind i mellem sikkert i det store billede ikke nytter, så tror jeg at alle venlige handlinger må gøre verden til et bedre sted. Og så vil jeg vende røvhullerne ryggen. Alle dem som spyr galde, taler grimt om andre, vil tage deres vielsesringe når de har sejlet hen over dødens gab for at komme i sikkerhed. Alle dem, vil jeg vende ryggen, men først når jeg højt og tydeligt har sagt, hvad jeg mener om dem. Og så, så vil jeg feste, danse, kysse og grine mere. Meget mere. Jeg håber du har lyst til at være med herude.

Glædeligt Nytår!

PS – vi er hjemme fra ferie. Det var for vildt. Jeg har en masse historier med hjem, som jeg glæder mig til at dele.

7 kommentarer

 1. Godt nytår i lige måde!
  Ja, verden har ikke vist sig fra sin bedste side i år…. Personligt er jeg også overrasket over, hvor fremmede vi er overfor hinanden i dagligdagen. Medmennesker, som burde behandle hinanden pænt. Et eksempel: Vi fejrede nytår hos en familie, som er nabo til en skole. Det sker ret ofte, at deres indkørsel er blokeret af parkerede biler tilhørende forældre, der skal sætte deres børn af. Familien, vi var på besøg hos, oplever tit, at de står og venter for at kunne køre ud og komme på arbejde. Når de – venligt – spørger ejerne til bilen, om de ikke vil være søde at flytte deres bil, bliver de ganske ofte virkelig skældt groft ud. Jeg synes det er utroligt, at vi ikke behandler hinanden bedre i hverdagen. Jeg tænker, at når vi ikke behandler hinanden pænt i det daglige, må det ha’ lidt lange udsigter med menneskelighed på tværs af landegrænser, desværre.
  Håber på er bedre 2016 for alle!
  Kærligst, mig.

 2. Velkommen hjem fra ferie! Jeg er stadig i Andalusien, men vender hjem den 9. til det kolde Danmark:-) Vi følger med i debatten her nede fra og med det hele lidt på fysisk afstand er det som om man ser tingene i et lidt andet perspektiv…
  Fuld respekt for din nytårsfortsætter, men hvis vi gør, som du skitserer er jeg bange for at vi bliver kørt over af ‘det onde’. Jeg tror simpelthen at vi er nødt til at tage meget mere stilling, være meget mere klare i spyttet og så slå igen, hvis du forstår? Det nyttet jo ikke at vende den anden kind til – det har vi gjort i mange år og hvad har det givet os andet end terror og elendighed, eller er jeg helt galt på den…

 3. Også godt nytår herfra. Må 2016 blive året hvor medmenneskelighed sejrer over smålighed og nærighed. Eller i hvert fald får taget lidt point. God kamp – og god dans i 2016.

 4. Kære Birgitte! TAK og godt nytår! KH J
  Kære Cille – nemlig: Kamp & dans! KH J
  Kære Tina, jeg øver mig i ikke at være bange, og holde lidt fast i at tro på det bedste. KH J
  Kære Skøre Liv – sikken en vanvittig historie… Folk er så langt oppe i røven på sig selv nogle gange. Måske er det det der er det virkelige problem; at vi ikke kan se andre for os selv… KH J

 5. Fint nok at øve sig på ikke at være bange – men hvad nu hvis der rent faktisk er noget at være bange for?

 6. Hep hep for mere venlighed i verden. Som ikke kan komme fra andre steder en hver af os. Der var et så fint eksempel på betydningen af venlighed/uvenlighed i det første afsnit af den nye DR-serie “Bedrag”. Netop da en arrogant forretningsmand talte nedladende og disrespektfuldt til en af hovedpersonerne, den unge mekaniker, besluttede han sig for at blive biltyv igen. Følelsen af at andre kunne rende og hoppe ledte til kriminalitet. Vi behøver venlighed for at ville gøre godt for hinanden. Og som det så smukt lød i en sang, der også blev spillet i “Bedrag”. “We were born to be loved.”

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *