Julens Børnefilm: Villads fra Valby: En anbefaling

I går var jeg sammen med en masse læsere af bloggen her, og deres søde børn i biografen. Vi så en særvisning af Villads fra Valby, som får premiere landet over den 25. december. Hvis du tænker at du mangler en udflugt inden hverdagen begynder igen, så er denne film perfekt for børnefamilier med børn fra 3-4 år til 10. Det er en klassisk dansk børnefilm, med ro til at fortælle historien, med sympati for og hos børnene, og med et ærligt og reelt forsøg på at forstå verden set fra en seksårig drengs perspektiv. Noget af det fineste i filmen, er de scener, hvor Villads forsvinder ind i sin fantasi, og ikke kan høre eller forstå hvad de voksne vil eller mener, fordi der simpelthen kører en helt anden logik og et helt andet univers under overfladen. Det var ærligt talt ganske rørende. Som mor til drenge, hvor jeg ind i mellem tydeligt fornemmer en susen mellem ørerne, der gør mine budskaber fuldkommen lige gyldige, var denne film også lidt af en øjenåbner. Loyal er måske det bedste ord at beskrive den med: Loyal overfor forlægget med også over for børnene. Rolig, og til at følge med i, og hele tiden var Villads perspektiv det vigtigste. Jeg er vild med den, og jeg håber du får mulighed for at se den med dine unger.

 

1 Comment
Previous Post
Next Post