Julegæst på Bloggen: Lauras Advendtsdekoration (og lidt om at glemme julen)

07

Det er lidt svært for mig ar huske det der med julen. For eksempel viser det sig jo at det er første advendt lige om fem minutter, og de sidste par år, er det først lykkes mig at hoppe med på den vogn fem minutter i juletid, og mindst to uger for sent. Sidste år, måtte Elias henstille til at vi fik noget jul ind i stuen, og eftersom jeg stadig kører på med højsæson på arbejde, må jeg lige snige et par timer ud af programmet for at få julen hængt op derhjemme i denne weekend. Men netop derfor har jeg spurgt en lang række dygtige mennesker om at være julegæster her på bloggen. Laura er en af dem – du kender hende fra diverse boligmagasiner, men også fra hendes lækre blog the sweet spot. Der udover er Laura en fremragende indretningsarkitekt (det kommer jeg til at fortælle mere om herude), og så har hun indvilget i at vise lidt frem fra julehylden her.

Mød også Laura her.

10“Lidt om min julestil: Jeg er lidt bias omkring jul. Har jeg tid, synes jeg det er rasende hyggeligt. Har jeg travlt synes jeg det er stress og forbrug og spild af ressourcer. Efterhånden som Ella bliver ældre (7 år) bliver der mere og mere fokus og sommerfugle i maven hver december, og det synes jeg er ret rørende.

Jeg går uendelig lidt op i hvad der er trend omkring julen. Kan aldrig svare på om det er guld eller sølv der er hittet i år eller hvad farve stearinlysene skal være. Min stil er et myldrende sammensurium af pynt jeg finder på julemarkeder, hjemmehjort krea og lidt blandet fra de gode butikker med julepynt.

Så da du bad mig om at vise min adventskrans, blev jeg en lille bitte smule presset. Fordi det har jeg i grunden aldrig. Jeg laver deko i process, forstået på den måde at jeg starter med 4 lys, eller et kalenderlys og så vokser dekorationen som december skrider frem. Så her er ingen færdigbundet krans med lilla sløjfer!

08

09

Til gængæld har jeg lavet et tableau, som andre læsere måske kan finde lidt inspiration i:

 

Start med en plade eller en bakke – her en kvadratisk marmorplade. Det afgrænser og strammer op – altid godt med en bund.

Placer de fire lys – gerne asymmetrisk og lidt tilfældigt 2/3 inde på pladen, så der er en tom forgrund.

Placer en to-tre større elementer, her en kæmpe hvid julekugle med papir og en fin LED filigran lampe fra IKEA.

Tilsæt nu et par friske/grønne/natur elementer – det kan være kogler, blomster eller som her lækkert tykt mos.

Gå til sidst amok med dims og dut og dit fineste julepynt – så mange former og farver og højder som muligt

03

Fuglene og de hvide kugler er fra Royal Copenhagen Flagshopstore

Det lille lyshus med dukken er fra Royal Smushi Cafe

Den hvide keramikpynt er fra Normann Copenhagen

De hvide papirstjerner er fra Stilleben

De udstandsede papstjerner bagerst er fra Virkvärftet

Perlestjernen er hjemmelavet og snekuglen er fra Tyskland

06

3 kommentarer

  1. Sikke nogle smukke, smukke ting! Jeg selv er også blevet fanget i et bagholdsangreb af julen, og har faktisk selv skrevet om netop det samme idag. Jeg bliver nemlig selv alt for stresset i den søde juletid. Må se, om jeg i første omgang kan få kreeret en adventskrans inden søndag …..
    God weekend, kærligst mig.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *