Interview: “Kreativitet er at sætte et aftryk på verden”. Mød Trine Kok.

Godmorgen, derude, og glædelig mandag!
Jeg håber du har nydt en dejlig, rolig og måske lidt hvid weekend. I dag vil jeg gerne introducere dig for Trine. Første gang jeg mødte Trine Kok var i hendes daværende baghave i Horsens. I virkeligheden lærte vi hinanden at kende i blogland, og Trines blog er med rette en af dem mange bruger timer på. Vores kaffe og smøger i Trines baghave er ved at være mange år siden, og Trine har i den grad givet den gas og skabt sig et liv med kreativitet i centrum. Trine strikker – og det vil jeg gerne lære – så derfor har jeg bedt Trine om at fortælle os lidt om netop den lidenskab.
Man kan lære meget hos Trine, og hvis du har lyst til at kigge indenfor i hendes smukke univers, så er det her et godt sted at begynde.
Processed with VSCOcam with m6 preset
Du elsker garn! Men hvorfor lige det?
Hvis jeg er totalt begynder, som jeg er, hvorfor skal jeg så vælge netop det at strikke ti at få mig gennem vinteren?
Jeg tror ikke jeg kan svare dig entydigt på, hvorfor jeg elsker garn. Garn gør mig glad – bare sådan helt grund-kerne glad. Jeg husker stadig første gang jeg stod med et virkelig smukt nøgle uld mellem hænderne, og det bare var så smukt og føltes så blødt og skønt – og hvordan jeg næsten kunne mærke det kriblede inde under huden på mig.
Jeg vidste bare, at ‘det her, det forstår jeg….’
Det er en lidt uforklarlig og helt vild intuitiv ting, hvor både mit hoved og mine sanser bare helt logisk forstår uld.
Hvad betyder det at være kreativ?
Kreativitet er at sætte nogle konkrete aftryk på den verden vi lever i.
Det er bare så pisse vigtigt for os som mennesker – og især i sådan en tid som vores, hvor rigtig meget er virtuelt og risikerer at føles lidt flygtigt. Men vi har ret meget tendens til at glemme det, når alting går stærkt og meget foregår i vores hoveder.
I virkeligheden er det fuldstændig ligemeget hvad man er kreativ med – om man skaber sig med ord eller garn, eller træ, stof, krydderier, koncepter eller kunst. Vi har brug for det, det ligger i os alle sammen, det der behov for at sætte aftryk på vores omgivelser.
For mig er det ord og garn. For andre noget helt andet.
Og heldigvis er der jo ingen facitliste for hvad ‘rigtig’ kreativitet er – det er fuldstændig op til hver enkelt af os at finde ud af, hvad det er for nogle spor vi efterlader, og som gør os glade.
Din biks er vildt forgrenet og bundet sammen af garn – og så underviser du – hvad tiltrækker dig ved at lære andre at strikke?
Jeg elsker at undervise. Det er næsten magisk, den stolthed det giver mig, når jeg kan se at noget lykkes hos mine elever. I gamle dage var jeg børnehaveklasselærer, og det der øjeblik, hvor et lille barn for første gang forstår at det sidder og sætter bogstaverne sammen til ord og rent faktisk læser selv… Det giver mig gåsehud bare at skrive om det! Det er den samme følelse, når jeg lærer nogen at strikke – især dem, der som udgangspunkt har haft 100 argumenter for, hvorfor de aldrig kommer til at lære det.
Det er magisk, og det gør mig så glad at kunne give den der glæde videre.
Det er jo ikke bare en lille ting, det jeg lærer mine strikke-elever. Jeg hjælper dem i virkeligheden med at finde ud af at sætte nogle af de der spor, ik? Det kan godt være at det udefra set ‘kun’ er pinde og snor – men for hende, der strikker er der meget mere på spil: Hun lægger så meget af sin omhu og kærlighed og tålmodighed i sit arbejde – tænk engang, at jeg kan få lov til at hjælpe hende med at kunne det. Åh. Nu får jeg gåsehud igen.
Jeg er så stolt af mit arbejde, og jeg er så stolt og taknemmelig over at få lov til at hjælpe så mange med at blive mere kreative.
Hvis man er totalt begynder, som jeg er, hvorfor skal jeg så vælge netop det at strikke ti at få mig gennem vinteren?
Der er vildt mange fordele ved at strikke.
Udover de åbenlyse fordele ved at beskæftige sig med noget, der er afstressende og smukt – så er det også vildt sundt for kreativiteten og evnen til at være problemløsende.
Strikkere er i øvrigt også bare smukke mennesker – for når man strikker, så smiler man mere, og når man smiler bliver man smukkere.
Og så må du ikke overse, at du faktisk kan være mere nærværende – både overfor dig selv og din familie – når det ikke er din telefon, men strikketøjet du slår dig ned med i sofaen.
(Og så kommer du i øvrigt heller ikke til at spise så meget snoller når du strikker – så i virkeligheden kan vi faktisk også godt påstå at det er slankende at strikke, ha ha  )

1 kommentar

  1. Jeg er vild med at strikke. Strikker hver dag. Vil straks tilmelde mig Trines nyhedsbrev.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *