Julegæst på bloggen + opskrift på juletreat: Ditte Ingemann fra The Food Club

Det er dagen derpå efter den skønneste julefrost med kollegaer, jeg simpelthen er så lykkelig for at arbejde sammen med. Et stort bord, fyldt med dejlige, kloge og søde mennesker er en bid af et voksenliv, nogen burde have fortalt mig findes. Nu er det fundet, og jeg er tung i hovedet efter for god mad, for megen vin og for lidt søvn. Weekenden er uden foredrag, og bare i en hule med ungerne. Noget af det jeg vil tage mig tid til er at kaste mig ud i produktionen af Ditte Ingemanns juletreats. Hvis du ikke allerede kender Dittes fantastiske blog, hendes forrygende opskrifter og den måde hun får det hele til at smelte sammen på i hendes bøger – så glæd dig, og nyd dette eksempel – og klik her.

 

34689

 

Hvad er jul for dig – og hvornår er det jul?

 

Jeg tror, at december betyder mere for mig end selve juleaften og julen – jeg er vild med alle de hyggelig ting, som følger med december måned; mørke, hygge, lys, stemningen, duftene, (sne) og selvfølgelig samværet med familie og venner.

Jeg pynter ikke op til jul, og vi har heller ikke juletræ i min familie. Julen og december er speciel for mig på den måde, at den er præget af fødselsdage. Min far havde fødselsdag i starten af december (han lever dog desværre ikke mere), min mor har fødselsdag d. 24. december, og jeg har selv har d. 26. december. Så i min familie har der nok altid været mere fokus på fødselsdage fremfor selve juleaften.

Hvorfor skal vi kende dette treat? Hvad er din historie med det?

Julen er jo hjerternes fest, men også madens fest, og jeg synes ret ofte det kan blive et orgie af alt for meget mad, og ofte også dårlig mad. Jeg laver altid selv en smule konfekt, som jeg medbringer til juleaften, så jeg på den måde ved hvad det indeholder – og så smager disse små stykker chokoladekonfekt virkelig godt. De er super nemme at lave, og fyldet kan varieres alt efter hvad man kan lide, og man har i køkkenskabene. De er gode til at pakke fint ind, og medbringe som fx. en værtindegave.

Hvad er god julemad?

 

Jeg elsker flæskesteg, men ellers er jeg ikke så vild med klassisk julemad, som brunede kartofler, lun rødkål og ris a la mande, så jeg plejer at lave nogle gode salater til stegen og springer det klassiske tilbehør over. Jeg synes ris a la mande er en lidt underlig dessert, så jeg plejer at gemme den søde trang til lidt hjemmelavet konfekt i stedet – gerne med et glas portvin eller gløgg til.

 

-_untitled_-IMG_8949

Rocky Road, 18-20 stk:

 

250 god, mørk chokolade, gerne 85%

75 g mandler

25 g valnødder

25 g gojibær
75 g tørrede abrikoser

2-3 spsk frysetørrede bær, fx hindbær, havtorn, jordbær

 

Smelt chokoladen forsigtigt over et vandbad – sørg for at temperere chokoladen ordentligt. Hak mandler, valnødder og abrikoser groft. Hæld den smeltede chokolade over nødder, abrikoser, gojibær og frysetørrede bær – rør det hele godt sammen.

 

Hæld massen i en lille form/bradepande med bagepapir og pynt med en smule frysetørrede bær på toppen. Sæt formen på køl i ca. 3 timer, hvorefter massen skæres ud i små tern og opbevares i en dåse på køl.

-_untitled_-IMG_8958

Besøg Ditte her. 

2 kommentarer

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *