Hængende Haver & Flere Blomster (Paris)

På turen til Paris, havde jeg kameraet lænket til hånden, og det gik op for mig, at det ofte var en bedre idé at kigge op end ned. For den urbane have er virkeligt kommet for at blive i Paris, og måske har den i virkeligheden altid været der. De tænker anderledes om de planter, end vi gør, lader det til. Hvis man har en spand og en gesims, kan der sagtens stå et træ lige der. Der behøver hverken være en fancy krukke eller tanke på sikkerhed, nej, et lille halvtag kan fint ende med at blive til en have. Midt i byen endda (se nedenfor). Jeg er vild med det, og selvom vi endnu ikke har altan hjemme hos os, giver det inspiration, at se, hvor meget grønt, der er plads til. Nogle trendforskere mener, at når vi er bange for at miste noget, får det pludseligt ekstra plads i vores bevidsthed, ubevidst eller ej – så når polerne smelter og urskovene fældes bliver palmerne moderne igen (som de er nu), og når pladsen bliver mindre, og jorden mere kostbar, gør vi hvad vi kan for at skabe os en have. Jeg kan godt se pointen, og i hvert fald sagtens få øje på mange grunde til at tage på besøg på planteskolen…

IMG_8457

 

IMG_8456

 

IMG_8454

IMG_8508

 

IMG_8529

3 kommentarer

  1. Det kunne vi altså godt gøre noget mere ved i Danmark! Specielt nu med det varmere klima ;-). Og det behøver ikke at være kommunen som kommer med nogle arkitekttegnede plantekummer .

  2. Kære Corporate Mor – JA! Jeg kender det SÅ godt. Nogle gange har man brug for luft! KH J

    Kære Suanne – jeg er så enig; og jeg synes du har ret i at det ikke behøver at være en “autoriseret” løsning hver gang… KH J

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.