Interview: Sissel Edelbo: Om Kimonoer, Indisk Silke og De Stoffer Drømme Er Gjort Af

 

Nogle gange kan man træde let i spinaten, selv på mail. Det var jeg forleden da jeg skrev til brandet Sissel Edelbo og bad om et interview til jer – jeg troede nemlig, det var en person – og det var det så ikke, nemlig to kvinder, som for tolv år siden startede brandet sammen. Damerne laver de smukkeste ting, der får mit bling-bling-hjerte til at blafre, og min indre boho til at tigge om at blive sluppet ud. Samtidig er de smukke sager ikke helt uden for rækkevidde, og alt sammen skaber til sammen den gode historie, som brandet er. Læs – og se – mere her:
Hvordan opstod ideen til Sissel Edelbo?
 Idéen til SISSEL EDELBO opstod på en backpacker rejse i Indien, hvor Jeanne (den ene ejer) rejste rundt i hele nordindien og faldt pladask de smukke indiske sarier, og så mulighederne i at genanvende dem til nye og mere enkelte nordiske styles. Da Jeanne kom hjem fra Indien, var rygsækken fyldt med smukt indisk silketøj. Vi er to ejere og ildsjæle bag SISSEL EDELBO – Jeanne Sissel Thomsen og Christina Edelbo Petersen – og vi er også bedste veninder og har været det siden 1.G i gymnasiet. Da Jeanne kom hjem fra Indien, opstod idéen om SISSEL EDELBO sammen med Christina. Christina skulle til at starte på designskole, og Jeanne skulle læse kommunikation og marketing på Universitet. Første rejse sammen til Indien blev hurtigt bestilt, og vi var vi to der elskede Indien, sarier og tanken om at genanvende de smukke stoffer lige meget. Vi var igang, og har nu været det i snart 12 år.
De stoffer I syer jeres ting op i har en særlig historie – vil I fortælle lidt om den?
Alle vores styles har altid haft dét til fælles at de er syet af vintage silke sarier, der har været båret af kvinder i Indien. Vi har altid holdt fast i at vi ønskede at arbejde bæerdygtigt, og altså kun arbejde med upcycling af materialer. Og i alle årene har vi elsket stofferne lige meget, tror vi er kommet til den konklusion, at man ikke kan blive træt af de smukke sarier. Vores præferencer indenfor farver og prints ændre sig naturligt fra sæson til sæson, således at vi følger tidens trends. Men vores styles skiller sig alligevel ud, ved at være unikke, og ved at der følger en historie med hver eneste stykke tøj. Vi håndvælger selv hver sarie.
bomber jacket dark red
Jeg kender jer særligt for jeres kimonoer – hvad er der med netop det stykke tøj, som gør at vi er nogle, der slet ikke kan få nok?
Kimonoen er en bestseller nu, og vi synes selv, at de etniske prints passer perfekt med den loose kimono model. Tror tiden er til vintage love.
Fringe kimono
Så vidt jeg kan se, er jeres brand både meget på trenden, men føles også som om I slet ikke behøver at bekymre jer om den. Hvor ser I jer selv i forhold til trends og tendenser? 
Vi følger helt sikkert trenden, og har også været ude med vores to første kimonoer i over 2,5 år nu – så der har vi helt sikkert både skabt og ramt en trend… Vi designer styles, der har en god pasform, og som mange kvinder kan føle sig til rette i. Vi forsøger at lave styles som holder, således det der differentiere sig er printet og ikke modellerne. men hver sæson udvikler vi nye styles. Men vi er jo også foretalere for, at vi skal bevæge os væk fra “køb-og-smid-ud” kulturen, så vi vil også gerne brande os på, at vores designs ikke kun er hotte her og nu, så vi tænker meget over at lave tøj, der er mere tidsløst end mange andre mainstream brands.
short kimono
Hvad er det vigtigste item fra jeres kollektion?
 Lige nu kommer vi ikke udenom at vores kimonoer er vores varemærke, og helt sikkert også vores IT style. Den er fantastisk og kan styles på uendelig mange måder, og så er kimonoen bare en smuk beklædningsgenstand, der er kommet for at blive – en søster til cardiganen.
Og fordi, jeg selv holder af den slags service har jeg bedt om en forhandlerliste at dele med jer. Sissel Edelbo har som sagt også en webshop, men de smukke sager ar godt af at blive set live.  Du kan røre ved det hele her:
Eme, Skagen
Sirup, Gistrup
Hanne Øvad, Aalborg
Ca-zoo, Herning
WU15 Aarhus
Kant Design Studio, Kolding
HausFrau, Silkeborg
Pinoc, Odense
Kolbæk, Odense
Gossip, København
Plus Fine, Østerbro
Tamarind, Allerød
The Closet, Holte
Costes, Farum
Milium, Hørsholm
IDE NYT, Lyngby, Hillerød, Helsingør
Butik Promise, Hillerød
Butik K9, Valby
Eva go Diva, Charlottenlund
Helberg Design, Frederikshavn
My Fair Shop, København
Trois Pomme, Hellerup
Hair band

1 kommentar

  1. Jeg elsker deres ting 🙂 Dejligt at høre lidt mere om brandet. Jeg så dem til FindersKeepers og forelskede mig i en af deres kimonoer – elsker den stadig, og håber at få skrabet sammen til at købe mere 🙂

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *