Skolestart: For Voksne: Huskelisten

 

Ok.

Dyb indånding.

Det er ikke for børn, det der skolestart. Det er det virkeligt ikke. Og – så er der jo den lille detalje, at jeg er alene med ungerne i 2 uger. (TO UGER! Jeg nægter at brokke mig, men 2 uger! Det er totalt knaldet, og vi har ikke haft en dag endnu hvor begge har været helt raske.)

Elias – tilgengæld – han er vild med skolen, kammeraterne, skolestarten og ikke mindst: Lærerne. (Og: Hold nu kæft, hvor er det sindssygt kompetente mennesker, vore børn er heldige at være omgivet af! Hurra, for dem, der kan og vil påtage sig at gøre en forskel i vores børns liv. Lærere, pædagoger og alle de andre. Så sejt. Og tænk at de kan!)

Men tilbage til skolestarten: Nu er jeg jo ikke heeeelt uerfaren, men et år i børnehaveklassen tæller vist ikke rigtigt, selvom jeg før sommerferien tænkte, at nu havde vi styr på det der skole. Det havde vi så ikke. Jeg havde i hvert fald ikke. For eksempel er der lektier involveret i det nu, og efter at have brugt aftenen i går til et forældremøde, er det for alvor gået op for mig, hvor meget, jeg som forældre skal kunne, for at kunne hjælpe mit barn ordentligt. Og det er mange bække små, der gør en å og alt det der, men her er den foreløbige liste:

  1. Huske madpakken. En lille ting måske, men jeg har jo ikke løbet en hundredemeter i koordinering og er heller ikke kendt for ordenssans. Madpakken skal være ukompliceret og uden dimser i små æsker, så ungerne rent faktisk kan nå at blive færdige med maden.
  2. Lære mit barn ikke at bøvse offentligt. Sværere end punkt 1.
  3. Huske at læse med mit barn hver dag. Minimum et kvarter i en læse-let-bog.
  4. Huske barnet på at det skal have en læse-let-bog med hjem. Ret svært, når barnet husker så dårligt, at det hver morgen går ud af døren uden skoletasken.
  5. Tale med mit barn om skoledagen. Ret svært. Se punkt 4. (HURRA for forældreintra)
  6. Huske at tjekke forældreintra. Hver morgen. Hver aften.
  7. Huske at øve mig i matematik så jeg ved hvordan man ganger tocifrede tal med hinanden.
  8. Huske at penalhuset skal indeholde spidsede blyanter, så der ikke går en halv time af timen med at gøre det.
  9. Huske at tjekke matematikbogen for krydser som indikerer dagens lektie.
  10. Følge med i ugeplanerne på forældreintra så man ikke glemmer noget

 

11 Comments
Previous Post
Next Post