Skolestart: For Voksne: Huskelisten

 

Ok.

Dyb indånding.

Det er ikke for børn, det der skolestart. Det er det virkeligt ikke. Og – så er der jo den lille detalje, at jeg er alene med ungerne i 2 uger. (TO UGER! Jeg nægter at brokke mig, men 2 uger! Det er totalt knaldet, og vi har ikke haft en dag endnu hvor begge har været helt raske.)

Elias – tilgengæld – han er vild med skolen, kammeraterne, skolestarten og ikke mindst: Lærerne. (Og: Hold nu kæft, hvor er det sindssygt kompetente mennesker, vore børn er heldige at være omgivet af! Hurra, for dem, der kan og vil påtage sig at gøre en forskel i vores børns liv. Lærere, pædagoger og alle de andre. Så sejt. Og tænk at de kan!)

Men tilbage til skolestarten: Nu er jeg jo ikke heeeelt uerfaren, men et år i børnehaveklassen tæller vist ikke rigtigt, selvom jeg før sommerferien tænkte, at nu havde vi styr på det der skole. Det havde vi så ikke. Jeg havde i hvert fald ikke. For eksempel er der lektier involveret i det nu, og efter at have brugt aftenen i går til et forældremøde, er det for alvor gået op for mig, hvor meget, jeg som forældre skal kunne, for at kunne hjælpe mit barn ordentligt. Og det er mange bække små, der gør en å og alt det der, men her er den foreløbige liste:

 1. Huske madpakken. En lille ting måske, men jeg har jo ikke løbet en hundredemeter i koordinering og er heller ikke kendt for ordenssans. Madpakken skal være ukompliceret og uden dimser i små æsker, så ungerne rent faktisk kan nå at blive færdige med maden.
 2. Lære mit barn ikke at bøvse offentligt. Sværere end punkt 1.
 3. Huske at læse med mit barn hver dag. Minimum et kvarter i en læse-let-bog.
 4. Huske barnet på at det skal have en læse-let-bog med hjem. Ret svært, når barnet husker så dårligt, at det hver morgen går ud af døren uden skoletasken.
 5. Tale med mit barn om skoledagen. Ret svært. Se punkt 4. (HURRA for forældreintra)
 6. Huske at tjekke forældreintra. Hver morgen. Hver aften.
 7. Huske at øve mig i matematik så jeg ved hvordan man ganger tocifrede tal med hinanden.
 8. Huske at penalhuset skal indeholde spidsede blyanter, så der ikke går en halv time af timen med at gøre det.
 9. Huske at tjekke matematikbogen for krydser som indikerer dagens lektie.
 10. Følge med i ugeplanerne på forældreintra så man ikke glemmer noget

 

11 kommentarer

 1. Husk at man under indstillinger på Intra kan vælge at få en mail, når der kommer nyt på Intra – så behøver man ikke paniktjekke kl. 22 om man skulle have huske ekstra frugt, køkkerulleruller til billedkunst, en tyver til klassekassen eller at morgensang er aflyst…

 2. Jeg er så meget med dig hele vejen! Præstationsangst på egne vegne..
  Og glem endelig ikke punktet med at oplære afkom i at “slippe en vind” foregår på toilettet..

 3. Punkt 3 og 4 kan gøres ved et besøg på biblioteket. De har sådan nogle læse-mix kasser, der er inddelt i klassetrin/sværhedsgrad.
  Kh. Birgitte

 4. jeg svedte meget det første år med prinsessen og synes hele tiden, at vi havde glemt noget. Nu hjælper det på det og eftersom skolen mener dem i 4 klasse kan meget selv, ja så er jeg ikke heltr inden over så meget mere. kun det der intra:) Den lille man er nu i 2 klasse og hold da op en forskel fra 1 klasse. Han er så meget mere selvstændig og har styr på det hele:) Igen, det hjælper rigtig meget moren:0) Vi låner bøger på biblo til herhjemme. Prinsessen har læst 23000 sider (hos os er det 10 sider eller mere om dagen) siden 1 klasse – den lille mand 5200 sider. Mine unger elsker heldigvis at læse:) Biblio har gode bøger på alle læsetrin – vi er der et par gange om måneden.

 5. Ja, det er ikke for “svagpissere” at have børn i skole. (Fik lige lyst til at bande -føler mig lidt provokeret af de lærere).

 6. Hvis det kan berolige dig.. Så er jeg lærer og mor, og jeg når ikke altid forældre intra og hellere ikke at læse med mine børn, men sig det ikke til nogen.

 7. Altså søde Julia.
  Du giver igen smil på læben og en glad følelse i maven;0) Det med at gange tocifrede tal kan du vist skyde lidt – ellers så er der i hvert fald meget jeg skal nå at give “min” 0.klasse med, inden de skal i 1.kl til sommer;0) Jeg griner lidt af mig selv når jeg læser dine punkter, flere af dem er på listen til det forældremøde jeg snart skal holde – undskyld alle forældre hvis “vi” er lidt påtrængende med alle de “gode råd” (og bønner og to dos) ;0)
  God aften, knus Jannie

 8. en app kan du installere. Jeg kan ikke helt huske, hvad den hedder…noget med intra. Den er ikke forsinket med beskederne! Ret smart, synes jeg 🙂
  Og tak for komplimenterne til os lærere 😉 Det kan vi godt lide at høre…

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *