100Procent Mig

Lige om lidt skal du se mig næsten nøgen. Og det er jeg ret stolt af, at jeg tør. Jeg tør fordi billedet, er del af en artikelserie – og et manifest – i Femina, hvor fire kvinder optræder som …. sig selv. Feminas Chefredaktør Camilla Kjems ryddede forsider ved at vise sin behårede armhule, som sjovt nok vakte mere opstandelse end det blottede (silikone-)bryst, hun også viste. I denne uge er det så min tur (og du kan læse mere om alt dette i det Femina, der er på gaden nu.)

Jeg viser min mave frem.

Den mave, jeg har brugt virkeligt mange timer (måneder, år…) på at skjule. Jeg gør det fordi, jeg tror på rummelighed, og på at vi skal turde rumme os selv med alle vore fejl, mangler, evner og kreative sider. Jeg tror vi allesammen er småtossede, og har komplekser nok til at forære dem væk, men jeg VED at vi skal stå ved os selv for at få det sjovt, godt og givende. Derfor sagde jeg ja til at være med, og til at være uretoucheret. Og også fordi at én ting er at jeg så tit taler om at stå ved sig selv, noget andet er rent faktisk selv at gøre det.

Du kan læse manifestet her. Og se, hvordan du selv kan være med, ikke mindst (og nej, det kræver hverken hel eller halvnøgenhed).

Men her er jeg, og nedenfor min kommentar til billedet:

1517-julia-l-100-procent-mig-body

Der er masser, jeg kan brokke mig over; jeg kan selv finde 117 fejl ved min krop. Du kan helt sikkert også se dem!
 
Min mave burde være noget, jeg gemte væk. Mit maveskind er nemlig et landkort over de sidste 10 år af mit liv: Akutte kejsersnit, strækmærker, ar efter vistnok seks operationer og løs hud efter at have været gravid (med hang til marcipan) to gange.
 
Min krop har fejl, men jeg elsker den; for den har givet mig alt det, jeg ønsker mig: To børn, en hverdag, hvor jeg både kan løbe, danse og kysse, og muligheden for at stå ved mig selv – også selv om jeg ligner det, jeg er: En 38-årig mor til to. Jeg er 100 % mig og stolt af det!
17 Comments
Previous Post
Next Post