100Procent Mig

Lige om lidt skal du se mig næsten nøgen. Og det er jeg ret stolt af, at jeg tør. Jeg tør fordi billedet, er del af en artikelserie – og et manifest – i Femina, hvor fire kvinder optræder som …. sig selv. Feminas Chefredaktør Camilla Kjems ryddede forsider ved at vise sin behårede armhule, som sjovt nok vakte mere opstandelse end det blottede (silikone-)bryst, hun også viste. I denne uge er det så min tur (og du kan læse mere om alt dette i det Femina, der er på gaden nu.)

Jeg viser min mave frem.

Den mave, jeg har brugt virkeligt mange timer (måneder, år…) på at skjule. Jeg gør det fordi, jeg tror på rummelighed, og på at vi skal turde rumme os selv med alle vore fejl, mangler, evner og kreative sider. Jeg tror vi allesammen er småtossede, og har komplekser nok til at forære dem væk, men jeg VED at vi skal stå ved os selv for at få det sjovt, godt og givende. Derfor sagde jeg ja til at være med, og til at være uretoucheret. Og også fordi at én ting er at jeg så tit taler om at stå ved sig selv, noget andet er rent faktisk selv at gøre det.

Du kan læse manifestet her. Og se, hvordan du selv kan være med, ikke mindst (og nej, det kræver hverken hel eller halvnøgenhed).

Men her er jeg, og nedenfor min kommentar til billedet:

1517-julia-l-100-procent-mig-body

Der er masser, jeg kan brokke mig over; jeg kan selv finde 117 fejl ved min krop. Du kan helt sikkert også se dem!
 
Min mave burde være noget, jeg gemte væk. Mit maveskind er nemlig et landkort over de sidste 10 år af mit liv: Akutte kejsersnit, strækmærker, ar efter vistnok seks operationer og løs hud efter at have været gravid (med hang til marcipan) to gange.
 
Min krop har fejl, men jeg elsker den; for den har givet mig alt det, jeg ønsker mig: To børn, en hverdag, hvor jeg både kan løbe, danse og kysse, og muligheden for at stå ved mig selv – også selv om jeg ligner det, jeg er: En 38-årig mor til to. Jeg er 100 % mig og stolt af det!

17 kommentarer

 1. Åh jamen jeg ved jo at fokus skal lægges på maven, når det nu er den du viser frem. Men jeg kan simpelthen ikke få øjnene fra dit smukke smukke ansigt. Og ja – gu skal du være stolt for du er så sej!

 2. Jeg synes ikke din mave ligner noget andet end det, som jeg kan se i mit eget spejl… eller det jeg ser i et omklædningsrum… eller på stranden 😉 jeg håber jeres kampagne vil skabe mere accept af egen krop blandt kvinder, for vi er godt nok gode til at finde fejlene – i stedet for at fokusere på det gode – og at vi er gode nok, som vi er! Kh. Birgitte

 3. Hvor er det bare mega sejt! Synes det er vildt sejt og forfriskende og ikke mindst beroligende! Jeg er 24 år og frygter lidt for min generation, hvor især vi piger er så hårde ved os selv, og hvad der sker, når vi bliver ældre og kroppen ændres!
  Dejligt at høre, man kan være glad, hvor man er som 38-årig! 🙂

 4. Du er helt perfekt! Og takk for at du åpner dørene for oss kvinner.
  Det er veldig få av oss som har en modellkropp. Vi er i flertall med å se ut som oss selv, på mange forskjellige måter. Vi må lære å elske oss selv mer, og godta den vi er.

 5. Julia, du er en meget sej, smuk og ægte forgangskvinde! Tak fordi du går forrest 🙂

 6. Tak for dig.. Jeg er en stor beundre af det du skriver og det du gør. Du har en fantastisk udstråling og en meget fin og feminin krop som passer til et kært og rummeligt menneske.

 7. Jeg ser ingen grim mave, der skal skjules – jeg ser kun en flot kvinde, der fortjener at blive set! Tak for det sunde budskab og tillykke med din krop, der er så god ved dig!

  KH Sine

 8. Kære Alle – TAK fordi I har taget så flot imod det – og mig. Jeg er simpelthen så glad for at det her er sted, hvor man kan vove pelsen (hahaha). Jeg håber I har lyst til at være med, på instagram eller FB, og TAK (og KYS) til jer.
  kram

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *