Dullegrej: Fire Til Håret

IMG_7031

Først og fremmest: Vanløse i går var SÅ sjovt. Multikunstneren T.S. Høeg gjorde for eksempel sin entré med to gigantiske johannesbrød, som han raslede løs med, mens han leverede noget spoken word agtig poesi om noget med kærlighed, som jeg næsten forstod. Det var fantastisk! Og for ligesom at få det intellektuelle niveau på bloggen tilbage til det niveau jeg som søvnforladt mor kan være med til, så synes jeg vi lige skal tage kampen op mod mor-håret sammen.

Jeg har langt hår, og det tager mig cirka en time at vaske og tørre det. Det betyder at alle kneb, der ind i mellem kan hjælpe mig til at springe en vask over, er mere end velkomne. Her er tre ting, som bare virker, og som også hjælper mig til hverdag med at få håret til at sidde.

1. Store ballethårnåle. Hvis man har krøller eller hestehår, kan det være mere end svært at finde hårnåle, der kan holde håret, men som man også kan få ud igen. Med en enkelt eller to af disse tykke hårnåle, kan man lave en hestehale eller en knold. Se dem her.

2. Elnett. Bare Elnett. Kan bruges til at holde lokkerne fast, til at skabe volumen og til at friske håret op med, hvis du gerne vil have det hængende en hel dag. Bare vend hovedet ned og spray op igennem håret. Og jeg hører til dem, der elsker duften!

3. Batiste Dry Shampoo – sørger for at håret ikke klasker sammen, og selvom det er faldet lidt sammen, kan du redde det. En vinder.

4. Studio Line TXT – den her er noget helt andet end tørshampoos. Det er et stylingprodukt, som giver en slags modstand i håret, lidt som når man touperer det, men finere. Det betyder at langt hår bliver lettere at sætte.

IMG_7034

10 kommentarer

 1. Den der Studioline TXT – den skal jeg så meget købe NU!
  De andre tips kender og bruger jeg allerede, for jeg har ligesom dig også meget langt hår og det er vidunderligt at springe en dag over med hårvask ind imellem, selvom det betyder at håret så skal sættes op eller flettes eller andet sjovt, for med naturkrøller (det ved du jo alt om;-)) er mit hår bare bedst den daf det er vasket. Allerede på dag to er det fladt – ØV!!!

 2. Hej Michala, det er det også! Det bruges i tørt hår, og klistrer ikke, så du kan spraye det ind tæt på hovedbunden, og give håret volumen og tekstur. Jeg bruger det også i spidserne. Kh J

 3. Bare endnu et hår-tip; hvis du nogensinde bruger elastikker, så er dem fra Blax super gode. De fås bla i Matas, er lidt dyre men de filtrer slet ikke, glider faktisk bare igennem håret og sidder alligevel godt fast. Jeg er super glad for dem!

 4. Haha, godt du fik med, at du elsker duften af elnett, for ellers ville jeg sige, at det godt kan være, at stylister bruger det backstage, men pyyyh, det stinker 😉 Det minder mig dog en del om mine teenage-år og gymnasietid. Det virker jo, for fa’n. Jeg kan desværre ikke med lugten. Jeg elsker til gengæld Zenz’ hårpudder. Men sådan noget afhænger vel også af hårtype. God aften 🙂

 5. Kan du forklare, evt linke til en youtube-video, så jeg kan komme til at forstå hvordan man laver en hestehale eller knold med hårnåle? Så langt rækker min fantasi desværre ikke 😉

 6. Undskyld men hvordan kommer du op på en time vask og hår tørringen – jeg har altid haft mellem til meget langt hår og så tykt at det ikke er til at holde om med en hånd – men aldrig brugt en helt time på vask og hårtørring alene!

 7. Hej Tine – jeg har ledt og ledt, og kan ikke finde en – men jeg kan prøve at få nogen til at hjælpe mig med fotos, så jeg kan vise det. Kh J

  Hej Maja – det kan jo godt være at jeg er sindssygt langsom (hvilket virkeligt er meget muligt), men det tager mig et kvarter at rede mit hår igennem. Kh J

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *