Ligeløn & Popkultur – Patricia Arquette, Meryl Streep & Caitlin Moran

Skærmbillede 2015-02-23 kl. 12.26.14

Patricia Arquette vandt i nat en Oscar for bedste kvindelige birolle. Og nøjagtig som Caitlin Moran forudsagde da jeg interviewede hende for et års tid siden (læs det her):

Det er popkulturen, der forandrer verden.

For i nat brugte Patricia Arquette sin taletid til at advokere for ligeløn. Ikke dumt, og ikke udnødvendigt, og heller ikke i et dansk perspektiv. For selvom vi ser ud til at tro det – eller i hvert fald være for trætte / brugte /overarbejdede / dovne / ligeglade til at gøre noget ved uligheden – så er der faktisk ikke lighed på det danske arbejdsmarked. Den findes endnu ikke. Hverken for mænd eller for kvinder. Hverken når det kommer til løn, lederstillinger, barsel, barnets sygedage, personer, der går på deltid eller når det kommer til, hvordan vi oplever de muligheder, vi har på arbejdsmarkedet.

I år er det 100 år siden vi i Danmark fik tilkæmpet os valgretten. Spørgsmålet, jeg håber vi stiller os selv må være, hvad det næste er? Eller i det mindste: Hvorfor bruger vi mere tid på at lægge vores makeup end på at tænke over ligestilling?

Se hendes tale her, og ikke mindst: Meryl Streeps applaus:

https://www.youtube.com/watch?v=XbrMKmlPFmo

4 kommentarer

  1. Jeg fik også gåsehud. Specielt når jeg tænker på at forholdene er værre i USA end her og at kampen ideelt set er international.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *