Om At Gå Sulten I Seng. Og Alkaline

 

Nogle gang står jeg midt i ting, og ved ikke hvordan jeg skal holde masken. Den situation stod jeg i tidligere i dag da Jürgen fortalte mig om, hvordan jeg skulle tygge min mad på en helt anden måde, end jeg har gjort hele mit liv.

Vejen til Jürgen gik via en meget tidlig afgang fra Kastrup, via Wien og til den lille by Klagenfurt. Jeg er nemlig så heldig at skulle skrive en artikel om Alkaline-diæten. Hvis du ikke har hørt om den, er det lidt mærkeligt. Det er også mærkeligt at jeg ikke havde hørt om den, men det er en måde at leve sundere på, som opstod nogenlunde samtidig med at Rudolf Steiner fik sine ideer om kreativitet, sundhed og børneliv. Alkaline-diæten er baseret på syre/base, på hvile, ro og udrensning. En kur tager tre uger, og det er hermed ikke en total livsstilsomlægning, den kræver af en, men en kortere kur, man skal følge for at få det bedre. At folk taber sig er så en sideeffekt, man man gør det for at få det bedre, være sundere, og for at være mindre træt. Nu har den ledende læge på klinikken der har arbejdet med principperne i over 100 år, skrevet en bog. Og det er derfor jeg er her. Jeg har allerede skrevet en artikel til Femina om diæten, og nu skal jeg så prøve den i tre dage på klinikken, sammen med redaktøren på Femina. Her i Østrig ligger nemlig den klinik, hvor man har praktiseret Alkaline på i over 100 år, F.X. Mayr Health Center. Og det ser sådan her ud:

IMG_6658

Her er ingen kaffe. Her er ingen snacks. Du må under ingen omstændigheder få et glas vin. Man kan ikke opdrive et stykke frugt. Du må ikke tale mens du spiser, og du skal spise på fastlagte tidspunkter. Du skal være en halv time om hver ret (derfor tyggeteknisk undervisning af Jürgen). Hovedmåltidet er frokosten, aftensmaden er en kop the, alternativt en kop tynd fond, men i begge tilfælde indtaget med teske. Du kan ikke få mere, hvis du er sulten. Der er ingen chokolade og ikke skyggen af en marcipangris. Eller chips. Er ved at få madfantasier og har kun været her i fire timer. Og jeg er sulten.

Jeg er ret spændt på i morgen, hvor vores ph-værdier skal måles og hvor man skal igennem det helt store fysiske tjek. For selvom jeg er sulten, og selvom jeg ikke har marcipan eller en shawarma med i tasken, så virker det her simpelthen så klogt: Kroppen og fordøjelsen skal have ro ind i mellem, så det hele kan præstere. Jeg er også spændt på om tre dage kan mærkes, på andet end sulten, men bogen her ER faktisk spændende og interessant, giver mening og er logisk.

IMG_6664

8 Comments
Previous Post
Next Post