Om at gøre tingene anderledes

IMG_6100

 

Jeg har snart været mor i syv år. Og i de syv år, er der ting, jeg ikke kan huske jeg har gjort. Simpelthen fordi jeg ikke har prioriteret dem. Jeg har for eksempel ikke siddet en søndag aften og drukket gin tonics med en veninde, for at dække mig selv ind mod den lejlighedskuller, der var i gang med at melde sig efter at have været låst inde med strubehostende barn i fire døgn. Og ved du hvad?

Det er en fejl. Det er en fejl IKKE at drikke gin tonics en søndag aften på et fedt hotel. Det er ikke bare en lille fejl, det er en stor fejl. Det holder vanviddet på afstand, kulleren væk, og gør at man lige kan trække vejret igen. Det er her, der kan være plads til at grine, snakke og bare at få noget af den luft, der gør en til et bedre menneske. Ikke bare ti en bedre mor, men til et bedre menneske, der ikke forvandler sig til en havheks, når hun opdager en sok / en afgnavet gulerod / en gammel avis i sofaen. En gin tonic i godt selskab løfter ikke bare humøret, men også himmelen, så den ikke hænger nede om ørerne på én.

Ja, ja, jeg har hørt det. Mange har været gode til at fortælle mig om det, men jeg lider hurtigt af (angst for) dårlig samvittighed, og derfor skynder jeg mig hjem så snart og så hurtigt jeg kan. Men i søndags, i søndags sad jeg i godt selskab i en blød sofa, med et facetslebet glas i hånden og pæne sko på. Det holder.

IMG_6097

IMG_6094

10 Comments
Previous Post
Next Post