Om Sorg & Død – Og Om Et Liv Med Plads Til De Store Følelser

IMG_5997

Glædelig mandag derude. Jeg sidder i toget på vej til Jylland, og er ved at komme mig over det med rommen. Jeg var på arbejde i går, og på kontoret havde den fineste lille bog endelig fundet vej til mig. For nogen tid siden blev jeg nemlig kontaktet af Louise Winther, som var i gang med at redigere sin bog. Det er den, du ser her ovenfor.  Den er en samling af citater og overvejelser om sorg; gamle og nye, og nogle man har mødt før blandet med kloge ord, som sætter ting i gang fra helt uventede kanter.

Louise skrev og spurgte om hun måtte bruge nogle passager fra Sig Farvel – Hvad Præster Ved Om Sorg, som efterhånden har nogle år på bagen. Det måtte hun naturligvis gerne, og jeg er stolt af at se mine ord i denne smukke samling. Denne bog fik mig til at tænke over de store følelser, alle dem, vi ikke rigtigt må svinge os ud i, af hensyn til vores omverden. Det er ofte som om at stor savn, overvældende kærlighed, dyb sorg og sprudlende glæde skal presses ud af os, så vi ikke generer for mange, og i stedet taler vi om haven, blomsterne og kaffen. Vi kører af sted på overfladen mens vi vifter med arme og ben i nye lækre støvler, så alt det store, alt det vilde, alt det der gør os til os, og alt det der gør at vi forhåbentligt en dag finder modet til at blive damer, der ryger cerutter og bærer diademer vi selv har lavet i perleplader, ikke hopper ud af os og forstyrrer alle de andre. Netop derfor er denne bog så fantastisk – fordi den tør og vil de store følelser; alle dem, vi normalt gemmer væk under en tynd fernis af at alt er godt og alt er normalt.  Jeg tror på de store følelser og mere plads til dem.

Læs mere om Sagt om Sorg her.

IMG_5998

IMG_6001IMG_5999

IMG_6000

12 Comments
Previous Post
Next Post