Gaveregn + Mød Lola Jensen, Cana Buttenschön, Sine Gerstenberg og Mange Andre – og læs om børn og madglæde

 

OPSLAG2A

Skærmbillede 2014-10-22 kl. 16.30.58

 

 

Semper er eksperter i at lave babymad. De ved præcis hvilke gram hvad, et barn har brug for og hvornår. Alt sammen viden, jeg meget gerne ville have haft, da jeg fik Elias, og endda også senere, da jeg skule sørge for at Sofus fik den næring, han behøvede. Elias havde svært ved at lære at spise skemad, mens Sofus undervejs ganske ofte bare har nægtet at spise. Der var engang en der sagde til mig, at det nok næsten må udsende et lykkehormon hos forældrene, når man ser sit barn spise; og det kan jeg faktisk godt genkende.

Og så er der det med madglæde; og spiseglæde, og at mad og måltider skal være noget man glæder sig til, ser frem til og samles om – både store og små. At al den frustration man kan have som småbørnsforældre omkring, om ungerne får det rigtige om de får nok, ja, at den fylder meget. Nogle gange for meget. Det handler bogen også om.

Fordi det har fyldt rigtigt meget hos mig, var det sådan en fornøjelse at få lov til at være med til at lave ebogen for Semper. Vi hos Lahme, har kastet os over den, og haft god glæde af den (og lært en del nyt undervejs), og jeg er meget stolt af at få lov til at præsentere den for dig.

Bogen hedder KRAM, KYS & MADGLÆDE – fordi det er det det hele handler om:

Du kan downloade den her. Den er fyldt med spændende facts, spændende kvinder, Lola Jensen, Sine Gerstenberg, Cana Buttenschön, mange gode artikler, og tips og tricks – og nårh ja, så også den sødeste lille uro.

Og ikke nok med det – du kan faktisk vinde en røvfuld babymad her hos mig, hvis du blot lægger en kommentar og fortæller mig hvilken artikel du fik mest ud af inden den 30. oktober, så trækker jeg lod blandt deltagerne.

Det du kan vinde er (og her må jeg lige understrege at Sofus på 3 har smagt Smoothiesne i Pouches, og er SOLGT! (og endnu en indrømmelse: Spiseklar grød med æble og fersken er svært afhængighedsskabende… for mig selv…)):

Mad til baby 6-12 mdr.

Smoothies i pouch: Praktisk i pusletasken eller som topping på grød. 6-8 mdr:

Smoothie med æble og banan

Smoothie med øble og jordbær

Smoothie med æble og mango

Smoothie med fuldkorn: havre, æble, banan, jordbær

Smoothie med fuldkorn: ris, æble, fersken, banan og mælk

 

Grød i pouch: Et godt mellemmåltid på farten. Kan serveres som den er eller varmet. 6-8 mdr:

Spiseklar grød med pære og abrikos

Spiseklar grød med æble og fersken

Spiseklar grød med blandet frugt

 

Grød i æske:

Grød i æske: 6 mdr: Aftengrød med ris, pasta og gulerod

Grød i æske: 6 mdr: Fuldkornsgrød med spelt og frugt

Grød i æske: 6 mdr. Æble-pære grød

Grød i æske: 8 mdr: Frugtgrød med pære og banan

Grød i æske: 1 år: Flerkornsgrød med pære og æble

OPSLAG1A

45 kommentarer

 1. Super fedt 1000 tak. Helt enig med den hormonhalløjteori… Yndlingsartiklen må være “vi skal spiiise”

 2. Sikke en fin bog, den burde ALLE mødre og fædre få udleveret ved jordemoderen..
  “Vi skal spiiise”afsnittet var rigtig godt synes jeg, men må sige at jeg synes det var svært at vælge kun et, for synes faktisk hele bogen var super!!
  God dag

 3. Jeg har ingen børn, men vil gerne glæde min veninde med denne pakke.
  Artiklen “Nu kan jeg give plads til de nemme løsninger ” var rigtig god. Man kan vist ikke rigtig forbedrede sig på børn, men øvelse gør åbenbart mester

 4. Det er ikke lige nu, men det kommer jo nok på et tidspunkt, at vi skal have barn nr. 2, og derfor læste jeg faktisk Cana Buttenschöns artikel allerførst, og den sænkede da lidt stressniveauet over på et tidspunkt at have to børn – de nemme løsninger ER tilladte!

 5. Sikke en flot bog! Jeg er især glad for artiklen med Lola Jensen – Hun kommer med så mange guldkorn!

  Og du har så ret med det at se sit barn spise og blive glad. Jeg har fået to store drenge, hvor appetit og vægt aldrig har været et problem – Rosinen i pølseenden var lillesøster; lille og slank. Jeg stressede så meget over hendes vægt og appetit, at det sikkert også påvirkede hende. Indtil jeg indså at hun bare fulgte sin egen vækstkurve og lærte at slappe af.

 6. Den bedste artikel er helt sikkert den om at vælge den færdiglavede babymad til. Interessant at svenskerne anbefaler det færdiglavede…

 7. Lola Jensens artikel var super – Bekræftende mig i, at vi har gang i det rigtige, når baby, jeg og hele spisebordet er smurt ind i mos hver aften 🙂

 8. Dejligt med en e-bog fyldt med gode tips!

  Min favorit må være “Hvor er far?” Selvom jeg var fast besluttet på at farmand skulle på banen lige fra starten af, har jeg ikke været helt god til at lade ham gøre det på hans måde. Men efter at have læst artiklen har jeg besluttet at nu skal han på banen igen og har lige fået ham til at putte fisen til hendes middagslur (uden at kommenterer på det) og det gik jo bare super godt! Tak for reminderen!!

 9. Det er ikke for at være en fedterøv, men for mig er din artikel “hvor er far” den mest interessante. Jeg er på barsel med en 2 måneders baby, og lige nu fylder ligestilling for første gang en del i mit liv. Jeg har aldrig følt mig berørt tidligere, hverken professionelt eller privat. Min chef er en kvinde og min praktikant og student er mænd. I alle mine forhold privat har vi delt 50/50. Jeg bager ikke, bor en spytklat fra Meyers, og føler ej heller et pres om det perfekte hjem. Alligevel savner jeg mere debat om hvordan manden kommer på banen, også selvom man ikke opgiver amning. Mit bedste råd er at give plads og erkende at det eneste din mand ikke kan er amning. Alt andet er han lige så god til

 10. Nu kan jeg give plads til de nemme løsninger – var rigtig god, men det var hele bogen faktisk:-)

 11. Vi skal spiise syntes jeg specielt godt om 🙂 Her får min lille dreng også lov til at stikke fingrene i grøden og svine, fordi han skal da have lov til at mærke konsistensen, fordi det lærer han også af 🙂

 12. lola Jensen er en knag det er altid godt for mig at læse lidt af hendes og det var det også denne gang.

 13. Artiklen med Lola Jensen var rigtig god, hun giver råd i øjenhøjde og er super nærværende på en professionel måde uden at skabe distance. Jeg er med 😉

 14. Jaaa det vil mig og ham på 6 mdr gerne vinde! Interessant at fx krav til pesticidrester er højere i babymad end økogrønt, det var nok det mest overraskende for mig!

 15. Er vild med Cana Buttenschøn, så det er min yndlings 🙂 god e-bog! Ville være skønt at vinde til min Theodor på 9 mdr 🙂

 16. “Hvor er far?”
  Vi kan simpelthen ikke finde ud af det med små børn, som i baby stadiet.. Jeg ELSKER ELSKER ELSKER det og nyder at sidde med den lille og undersøge en duploklods, og jeg har SÅ svært ved at forstå at min mand bare venter på at Alexander bliver større… Han kan meget bedre håndtere den store på 3 end den lille. Og jeg bliver SÅ ked af det når han bliver frustreret over “tilværelsen” som børnefamilie. Men vi er jo netop to forskellige mennesker, og i min barsel har jeg lært at gå helt ned i tempo – og så er mor nok også ofte lidt mere pussenusse agtig end far er.. jeg skal også bare lige huske på det ind i mellem

 17. Med en tre årig, der konstant udfordrer vores tålmodighed omkring spisetid er artikler omkring dette emne kærkomment. Derfor er den artikel, der blev nærlæst mest “Vi skal Spiise artiklen”, der heldigvis kunne give lidt inspiration til morgendagens måltider.

 18. Dejlig bog ! Og Lola er altid en fornøjelse at høre på med gode rå og hendes store erfaring !

 19. Lola er altid en fornøjelse at høre på med gode rå og hendes store erfaring ! Tak for en dejlig bog !

 20. Rigtigt fin lille bog! Min favoritartikel må være Vi skal spiise. Lola har nogle fine pointer! Men en meget informativ bog – tak for den!

 21. Gå aldrig ned på Lola-råd. Hun er bare e m i n e n t. Grounded og godt gammeldags god til sit job 🙂

 22. Super fin bog – meget relevant som ny forælder med en baby på tre måneder! Mine yndlingsartikler er “Vi skal spiiise!” – er generelt ret vild med Lola, og det er dejligt med gode råd til noget, vi skal i gang med snart, og “Hvor er far?” – troede ikke det ville være en udfordring herhjemme, men nøj hvor skal jeg lære at give slip og give far mere ansvar – tak for reminderen!

 23. En fin lille bog som klart skal anbefales til min søde veninde som lige er blevet mor. Jeg har selv to og fløj derfor lige i artiklen fra Cana B – nu kan jeg vælge nemme løsninger;-)

 24. Super bog, ligger nu til at kunne læse igen på min ipad.
  Syntes artiklen fra Lola, var rigtig god(er i forvejen vild med hende og den dejlige nede på jorden måde hun fremføre tingene på)
  Og så faktisk den med at sænke ambitionerne… Jeg har faktisk ikke gjort mange ting for at andre skulke se på mig på en bestemt måde, men nogle gange har jeg ville alt for meget selv og det er bare ikke muligt.

 25. Jeg er især vild med artiklen “VI SKAL SPIIISE!” Som giver Lola Jensens bedste råd ved spisebordet. Jeg er helt med på, at hun er en kvinde, som man enten synes godt om, eller som man ikke bryder sig om. Jeg kan godt lide hende og hendes råd! Og så synes jeg at det er fedt, at hun er af den gamle skole, uden at være alt for “hellig”. 🙂
  Hvis jeg vinder, så ved jeg, at min nevø bliver sååå glad for præmien (og min søster ligeledes). Og mon der ikke skal være lidt til niecen også. Jeg husker tydeligt, da hun i sommers spurgte, om jeg ville smage hendes smoothie i pouch – den var med jordbær og æble, og så smagte den altså fantastisk!

 26. Super spændende bog. Var vild med artiklen “5 facts om babys smagsløg & mad”

 27. “Overgangen til skemad” – alt det man burde kunne huske anden gang… BURDE…!

  Dejlig lille bog 🙂

 28. Jeg kunne rigtigt godt lide artiklerne “overgangen til skemad” samt “vi skal spiise”. Min datter på nu 2 år og 3 måneder var utrolig sen til at spise grød m.m. Kartofler har vi aldrig kunne få hende til at spise, ligegyldigt hvordan vi tilbereder dem, vi har forsøgt alt. Hun er den type, som spiser rigtig meget morgenmad, men som så tilgengæld sagtens kan undvære aftensmad. Ofte spiser hun måske en firkant feta ost til aften og det er det. Hun sover fra 18.30-06.00, så vi tænker ikke hun er sulten. Men hold op hvor er det frustrerende når hun ikke vil prøve at smage maden, der er så meget hun ikke vil spise. Jeg tror ikke det er fordi hun ikke kan lide det, for hun smager ikke på det. Hun nægter simpelthen at tage det i munden. Og vi er af den holdning at hun må spise det vi tilbereder, så hun får ikke noget specielt når hun ikke vil spise det der er på tallerkenen.

  Nu venter jeg endnu en datter og håber sådan det kommer til at gå bedre med mad denne gang.

 29. Jeg må indrømme at “Vælg færdiglavet mad til” gjorde lidt ondt på mig. Jeg er lige begyndt på overgangskost og laver indtil videre alt selv. Ikke fordi jeg er en højhellig speltmor, men fordi jeg synes det er rart og indtil videre er overskuddet til det. Når han begynder at spise oftere, vil der helt sikkert ryge noget færdiglavet mad ind engang imellem. Jeg er godt klar over at det jo er en reklame for Semper, men studser stadig over, at man nu skal have dårlig samvittighed over at lave mad selv?
  Det er specielt følgende formulering jeg har det skidt med: “Sagen er bare den, at vi hverken gør os selv eller vores barn en tjeneste med det. For ligegyldigt, hvor meget kærlighed vi putter ned i kartoffelmosen, så er færdiglavet babymad bedre for børnene..”
  Er stor fan af at slippe den dårlige samvittighed og acceptere at man ikke kan alt. Men kan ikke forstå at det skulle være bedre for børn at spise færdiglavet grød. Kunne vi så ikke sige, at det i det mindste burde lige godt om man vælger det ene eller det andet? Jeg er, indrømmet, en tyndhudet ny mor. Men synes formuleringer i babyreklamer til tider kan være lidt strenge. For selvfølgelig vil man det bedste for ens barn. Men midt i tvivlen om man nu gør det godt godt, kan det være svært at overhøre alle reklamerne der minder at de lige præcis har det produkt, der ER det bedste for ens barn.
  Bortset fra det, så synes jeg bogen var rigtig fin og elsker skønne Lola:)

 30. Fin e-bog 🙂

  Jeg synes, at Lolas artikel var den jeg kunne bruge til mest – for der er egentlig ting jeg kan bruge både til den store og den bette herhjemme 🙂

 31. Jeg synes det var så befriende at læse Cana Buttenschøns artikel. At hun står ved de nemme løsninger og ikke bruger tid på hjemmekogt grød. Jeg bruger selv Semper (helt tilfældigt fordi det var dét, der var på tilbud i Bilka) til min datter og hun spiser det nu efter fem-seks ugers træning med stor glæde. Det er virkelig så fantastisk at se sit barn spise 🙂

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *