Om Kærlighed Til Andres Unger

IMG_3858

Dette indlæg handler om den store kærlighed man kan føle til andre menneskers børn – de børn, hvis liv man rent faktisk får lov til at spille en rolle i.

Denne weekend er nemlig weekenden, hvor jeg for første gang skal spille en formel rolle i andres børns liv. En meget kær venindes dejlige unger – der er to – skal døbes, og jeg har fået lov til at være “Gudmor”. Jeg er ikke døbt, så jeg kan ikke være rigtig Gudmor, men “Gudmor” er alt rigeligt. Jeg er lykkelig. Og taknemmelig. For den funktion, den rolle, jeg derved helt institutionaliseret får lov til at få for unger, der ikke er mine, er helt vildt overvældende. Og jeg er så stolt. Og helt øm i hjertet over det. Jeg har tænkt mig at være god til det. Omsorgsfuld, nærværende og tilstedeværende. Og håber at de vil lukke mig ind, og at jeg må holde dem i hånden hele vejen.

At andre mennesker giver en lov til at komme tæt på deres børn er ikke bare en tillidserklæring men en gave. Og den udvidede familie har altid tiltalt mig; jeg elsker tanken om at vi vælger hinanden til og giver hinanden lov til at være dem vi er – sammen.

8 Comments
Previous Post
Next Post