Når Forlystelsen Ikke Er Helt Som Forventet

Kender du det her?

Man planlægger en udflugt i børnefamilien i flere uger, aftaler med ungerne hvordan, hvornår og hvor, og får det til at spille. Man sætter sådan cirka fem hundrede kroner af til entreen alene, og så træder man ind i det forventede Paradis.

Sådan en tur havde jeg med ungerne i søndags. Vi tog i Experimentariet. Eller vi forsøgte på det. Vi gik og gik og gik i solen fra metrostationen (Experimentariet er nemlig flyttet fra Hellerup til Papirøen), og vi for vild. Vi gik videre og fandt vej derhen til. Gåturen var vidunderlig. Solen var varm, Christianshavn alt for smuk og ungerne glade og forventningsfulde. Så kom vi ind på Experimentariet. Elias har været flere gange på det, da det lå i Hellerup – jeg har ikke været der før. Sofus var måske nok lidt for ung til det, men han forsøgte at følge med. Elias var skuffet. Og jeg forstår ham godt – det var ligesom om de store haller ikke fungerede. De ting man kunne prøve var svære at forstå, svære at bruge, havde lange køer, og i det hele taget var det svært at forstå sammenhængen i udstillingerne. Elias mener at det var meget bedre før det flyttede, og jeg ved ingenting ud over at det simpelthen ikke spillede for os derude.

Og selvfølgeligt er det et sted der kræver mere end en tur i Zoo, men helt ærligt, sammenhængen var totalt spildt på mig.

Og hvorfor fortæller jeg så det, hmmm … Altså; det koster kassen at komme ind, der var ingen der rigtigt gad vejlede eller hjælpe os, og jeg synes ærligt talt det var for uhåndgribeligt, dårligt formidlet og ikke skide sjovt. Måske var det os, der havde fået det forkerte ben ud af sengen, men hvis du har to drenge på næsten tre og næsten 7, så vent til de flytter tilbage til Hellerup, eller vælg et andet sted til din udflugt.

11 kommentarer

 1. Hej Julie Bare til info så er Papirøen en midlertidig løsning da de ombygger det i Hellerup. De rykker tilbage om en 2 års tid. Jeg vælger at vente og håbe på ældre nevøer der får mere ud af det og tror det bliver federe for voksne børn også 🙂

 2. Var i Hellerup kort før det flyttede og det var stort hit for de næsten 5-årige vi havde med. Priserne er langt ude synes jeg, men det synes jeg generelt de er på de fleste forlystelsesparker. Har ikke prøvet det på Papirøen, men de billeder jeg har set af det og de omtaler jeg har læst, så vil jeg nok også vente til de er tilbage i Hellerup. Så kan vi også nå at spare op

 3. Øv, sikke en dårlig oplevelse. Det var lidt sådan jeg havde det med den Blå Planet. Jeg blev vildt skuffet. Næh du, årskort til zoo. Det ved man hvad er (altså, det har jeg ikke mere, nu ungerne er 9 og 13, men de var en god investering da jeg var alene med unger på 6 og 2 år. Og de næste 4 år frem) 😉 kh Birgitte

 4. Entre-priserne i DK er generelt langt ude, ja. Det eneste gode ved sådan en oplevelse, som den I havde, er faktisk, at man kommer til at sætte pris på det store stykke arbejde, det håndværk og den store portion fantasi, der ligger i virkeligt gode udstillinger. Og børn er jo virkelig et segment, der forstår at sætte pris på en god udstilling, der involverer dem og gør indtryk på dem. Og for dét betaler jeg gerne kassen.

 5. Det lyder ikke som det optimale besøg. Skriv det på listen over noget I skal i 2016 når de flytter tilbage til Hellerup. Vi har været i Hellerup rigtig mange gange – og altid med stor succes for store børn (voksne) og små børn. Alle får leget med fysikens principper uden at vide at det er det der sker.

  Her i Jylland ligger der i Silkeborg et museum, hvor børnene kan lege med vand i sluser. Kæmpe hit. Det er på Ferskvandsmuseet Aqua – men det er selvfølgelig en lidt længere tur end en dagstur til Papirøen….

 6. Vi har været i Hellerup med stor succes med vores drenge helt fra de var vel omkring 4 år. Men har ikke været i den midlertidige udgave. Derimod havde vi det som Birgitte, da vi var i den Blå Planet. Det er ærgerligt, når det er sådan, at ens forventninger ikke lige spiller med den reelle vare 🙁

 7. Min datter (11år) og jeg var der i juni, for første gang. Vi havde en super dag, var der i over fem timer. Vi var lidt imponerede over alle de forskellige ting man kunne prøve og oplevede et virkelig engageret personale. Sjovt som man kan have vidt forskellige oplevelser 🙂

 8. Tak for at du deler din oplevelse…

  Åhhh hvor jeg kender det. Sådan havde vi det med den Blå Planet. Vi var alle så dybt skuffet , måske var vores forventninger for høje fordi det var blevet hypet så meget.

  Til gengæld har jeg kun ros til Nordsø museet. Det er fantastisk og hver en krone hver..

 9. Hej Julia,
  Åh det kender jeg – men tak fordi du deler, for så ryger vi ikke også på limpinden. Vi venter til 2016 🙂
  Jeg kan anbefale Øresundsakvariet – det er småt og det er hyggeligt. Det er unge friske studerende, som står der, og de er så hjælpsomme og vidende om fiskene. Fiskene – er dem fra Øresund. Og de er ikke så kedelige endda! Man kan klappe fisk, kramme en krabbe og fodre fisk. Og lige ovre på havnen kan man spise fantastiske fiskedeller med remo. Og så kan man tage en sviptur til Helsingborg, hvis man har krudt til det.
  Familiebillet 2v+2b = 225 kroner – se mere http://www.oresundsakvariet.ku.dk/
  Gitte K

 10. Hej Alle – tusind tak for jeres kommentarer, og ikke mindst for de gode tip! @Gitte – jeg har aldrig hørt om Øresundsakvariet – der må vi hen!
  @Maria C – det samme gælder Nordsømuseet! Det lyder altså også virkeligt som et sted for os…
  @Kirstine – tak for tippet om Silkeborg. Endnu et sted jeg ikke anede fandtes (altså ikke Silkeborg…)
  @Pernille – er så enig; man sætter virkeligt pris på det, når det bare spiller.
  Og med hensyn til Den Blå Planet… Det var ærligt talt også lidt en nedtur for os, ligesom for dig, Mette.
  Tusind tak igen,
  KH
  J

 11. Har også været ude på den på Papirøen. Vi havde heldigvis kun et stort barn med. Det hele var kaos. Personalet var ikke til megen hjælp. Mange af tingene virkede ikke og der løb frustrerede børn rundt over alt og råbte og skreg. Jeg ville bare uddddddd. Rædselsfuldt sted til vanvittig pris. Priserne er alt for høje på vores forlystelses steder i Danmark generelt. Det afspejler overhovedet ikke virkeligheden for de fleste småbørns familier.
  Skal jeg anbefale et sted mens det stadig er godt vejr, så er det Cirkusland ved Slagelse. Fuldstændig fantastisk sted, men kun for de yngste. Nok max ti år vil jeg sige. For 99kr for et virkelig godt program, får man noget for pengen HELE dagen 10-17 indlagt spisepause bla. Det er Arena som ejer det. Der er engageret personale over alt. Både oplysning om dyrene og artisteri og en masse underholdning og mulighed for egen leg. Maden i den lille café er det sædvanlige bras, men det som de fleste børn kan lide. Jeg har været der flere gange nu og er aldrig blevet skuffet. Et sted hvor man som voksen også kan more sig. Ok, man skal ud på en køretur, men den er det hele værd og man skal sætte hele dagen 10-17 af til det.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *