(Sen) Sommergæst: Anette fra Beauty Space

_MG_9963_1

Du kender hende sikkert allerede: Den kloge, dygtige skønhedsdame der uge efter uge toner frem på Go Morgen Dk for at lære os alle sammen tips, trends og tendenser fra in- og udland om skønhed, makeup og hudpleje. Anette kan sit kram, og hun deler ud af det. Ikke bare på TV, men også i bøger, i aviser, i magasiner og ikke mindst: lige her på sin blog. I dag lukker Anette op for sin sensommer og sit efterår her, og jeg er så glad for det fine besøg. Jeg har nemlig kendt Anette længe – første gang vi mødte hinanden, var mens jeg var på Cosmopolitan og siden da har vi gjort hvad vi kunne for at hilse på hinanden. Som sagt er Anette gavmild med sin viden og det er ingen hemmelighed at gavmildhed er et af de personlighedstræk jeg sætter højest.

Hvordan har sommeren været for dig i år? Hvem har du delt den med?

Den har været mærkelig. Arbejdsmæssigt hyrede jeg en uforudsigelig blogsitter for at give mine læsere en anderledes oplevelse, men mest for selv at trække stikket i to hele uger. Det var en god beslutning. Privat bød sommeren på en slags omvendt separationsangst, som stadig river i hjertet. Det gælder min søn, der lige er fyldt 15 og er begyndt på efterskole (HOLD NU OP HVOR JEG SAVNER HAM).

På vej hjem fra det, jeg syntes havde været en superferie, lød det fra bagsædet, at ”vi nok ikke skulle regne med flere ugers fællesferie til næste år”. Og jeg ved det jo godt. Ens børn skal ud, slippes fri, flyve og falde. Det uhyggelige er bare, at det føltes som i går, vi sammen traskede op i vuggestuen. Så lige nu går det på at lande i en ny hverdag med en lillesøster, der nu nyder enebarnsstatus, og hvor vi glæder os ekstra meget til weekenderne.

Og så flød der en sjat ekstra blod fra hjertet, da jeg i går så en seddel stikke ud fra Christoffers (sønnens) papiraffaldsstak. Den var fra sundhedsplejersken. Dateret i maj og udover vægt og højde stod der:

’Christoffer siger, at han er glad for, at han får så meget ud af livet.’

Jeg skal bare være glad, skal jeg. For ikke at nævne taknemmelig – og det er jeg også. Kærligheden forsvinder jo ikke, bare fordi ens børn får mindre og mindre brug for en. Jeg skal bare vende mig til det.
Hvad er dit bedste tip til at trække sommeren med ind i efteråret? (

Jamen jeg vil slet ikke have sommeren med ind i efteråret. Lige så fine de lyslune sommerdage og aftner er, lige så godt er det for mig og min indre hyggetante, når det bliver koldere med rusk og regn. Og så er farverne i år skruet sammen, så jeg er tæt på at udskifte alt i min makeuppung:

makeupFall14-1

Det er i øvrigt også her på bagkanten af sommeren, at det er oplagt at gøre noget ved sin huden, hvis der er kommet koks i pigmenterne. Det virker at kaste sig over et hudforbedrende serum (om aftenen) med et højt indhold af C-vitamin (skal være over 10 pct.) eller A-vitamin. Og så gør det en reel forskel i dagtimerne at bruge serum med masser af fugtmagneter under ens dagcreme. Som en slags undertrøje. Jeg er vild med Nilens Jord fugtserum, som er til at betale.

Må vi se det stykke tøj du glæder dig mest til at hoppe i, i efteråret? Og få at vide hvorfor?

foto-21

Jeg glæder mig til at hoppe i Gustavs gråsorte læderjakke, der er handskeblød i skindet. Smykker er ikke mig, men jeg har til gengæld en kæmpe svaghed for skindjakker, fordi de – hvis de er gode (og det er den her) – kan peppe en gevaldigt op. I hvert fald mig.
Hvilken bog skal jeg læse i løbet af efteråret?

Åh, jeg er jo meget til hud- og skønhedsbøger. Alt fra hudlægerne Leslie Baumann og Nicholas Perricone til de skrappe madammer fra bogen No More Dirty Looks. Men hvis det skal være noget andet, så læs Jens Christian Grøndahls ’4 dage i marts’. Den er hverken ny eller aktuel, men til gengæld så mættet med nuancer og følelser skrevet i et sprog, der for mig gør den til en af de bedste bøger.

Hvilken sommer var den vigtigste for dig – og hvorfor?

Arj, det kan jeg ikke svare på. For der var den vilde, hvor jeg som 18-årig rejste til LA for at bo, eller den lange i autocamper på New Zealand med to små børn eller sommeren, hvor jeg flyttede fra København tilbage til Jylland. Eller den da jeg flyttede til Nørrebro, eller…Jeg kan ikke vælge. Tror mine somre har været vigtige på hver deres måde.

BESØG ANETTE HER – Hvor du også kan læse mere om hendes hud-bibel:

Flot_Hud

12 kommentarer

 1. Åh et herligt indlæg på Lahmes blog – I to – i to … I er gode SAMMEN – Tak for mere af dig og familien Anette – fedt Julia fik det ud af dig ❤️

  hvornår må jeg lave et blog indlæg om dig med fem spørgsmål, hvor et af dem lyder : hvad betyder dyr i jeres familie? Kæledyr, produktionsdyr – spiser du altid økologisk ? ❤️❤️❤️❤️❤️ møs til mr Cody

 2. Uh ja, jeg synes bestemt også, det var dejligt at få lidt mere indblik i “privaten” 🙂 Lad os sige, det er min etnologiske baggrund, der er årsagen til det (i virkeligheden er det nok bare fordi, jeg er meget nysgerrig og elsker at få indblik i andre folks liv) 😉
  Tak til jer begge!

 3. Hvor er det bare nogle fine svar og gode spørgsmål!
  Føler med dig, i det med at det må gøre ondt når ungerne kan selv – også selv om det jo er det der er meningen at de skal kunne.
  Kram til dig

 4. @ Dorte D, sidder og storsmiler og tænker på den læser, der engang sagde til mig, at hvis jeg nogensinde begyndte at blogge om mine børn og hjemmesysler, så ville hun stoppe prompte med at læse Beautyspace

  @ Superheltemor, ja, det er jo netop meningen. Det skal hjertet bare lige forstå også. Heldigvis følger der også en masse sjove oplevelser med. Som over kaffen, hvor Christoffer (hjemme på lang weekend) har smuglæst indlægget her via et link på FB og tørt konstater,, ‘det jo også giver virkelig god mening at sidde og gøre sig klog på hjerteblod for derefter at fortælle om det tøj, man skal ha’ på’.

  KH Anette

 5. Jeg har også vildt svært ved at give slip.
  Lå søvnløs i nat – fordi min store snart 13 årige pige, IKKE var nervøs over at skulle på lejrskole med ny klasse i morgen.
  Jamen, det plejer hun jo at være?
  Synes også det bare var et øjeblik siden jeg fulgte i vuggestue, og jeg skal lige vænne mig til at hun faktisk er glad, selvkørende og ikke længere har brug for at gemme sig “i mors skørter”.
  Skørtede føltes bare lige pludselig en smule tomme;)

 6. Hvor er det bare altid behagelig læsning når Anette er involveret altså 🙂 Tror faktisk jeg ville kunne gætte det var lige præcis Anette der havde svaret, selvom det ikke stod nogen steder. Helt kender du typen agtigt! 😀

 7. @RijaH – HA. Eller UHA. Nu bliver jeg helt bange. Lidt i hvert fald fald.

  @Carina – Både Murad og Skinceauticals er eksperter på C-vitamin. Vær obs på at koncentrationen skal være min. 10 pct.

  @Superheltemor – som en klog veninde har sagt til mig, så skal man bare finde sig til rette i en slags ny forældrerolle.

  KH Anette

 8. Hej Annette

  Jeg er helt vild med din skindjakke fra Gustav – har søgt efter en webbutik der sælger den, men har ikke kunne finde en. Hvor har du købt din og kender du til en webbutik der har den?

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *